Mam 39 lat i pierwszy raz tak dziwnie czułam się około rok temu....
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Zaburzenia snu u rocznego dziecka (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/zaburzenia-snu-u-rocznego-dziecka/watek/1516862/1.html#p1516862https://www.forumneurologiczne.pl/forum/zaburzenia-snu-u-rocznego-dziecka/watek/1516862/1.html Zaburzenia snu u rocznego dziecka Gość
Witam, od urodzenia córka spała zawsze poniżej "norm książkowych" zarówno w dzień jak i w nocy. Ale od kilku miesięcy wybudza się co chwile ze snu czasem ma nawet i 10 pobudek w nocy, dodatkowo od dwóch tygodni noc w noc wybudza się na godzinę dwie i nie może ewidentnie zasnąć. Dodam że zaczyna się od marudzenia krecenia się po całym łóżku (śpi że mną bo nie byłam wstanie wstawać co chwile do łóżeczka) aż do całkowitego rozbudzenia później następuje płacz, wydaje mi się że z tego powodu ze nie może zasnąć. Pokłada się po całym łóżku, marudzi, widać że chce spać a nie może. Zasypia po dwóch godzinach kolejne pobudki są krótsze, ale też towarzyszy im marudzenie i krecenie się. Córka jest na mleku modyfikowanym, czasem podanie mleka w nicy pomaga lecz nie zawsze. Córka zasypia ok 20 wstaje 5/6 łącznie w nocy śpi 8godzin. W dzień ma jedną drzemkę ok 12 i śpi dwie godziny. Dodam, że przy każdym usypianiu w dzień czy w nocy towarzyszy marudzenie i płacz. I ma tak praktycznie od urodzenia, sama zasnęła tylko dwa razy w życiu. Podajemy melatonine zleconą przez neurologa, lecz nie pomaga. Córka ma stwierdzone wzmożone napięcie mięśniowe u nóg oraz ostatnio zrobiliśmy badania krwi i wyszedł nadmiar witaminy D (przyjmowała 800ui zlecone przez ortopedę) na ten moment pediatra kazał odstawić Wit d.) Proszę o pomoc.
- Gość
- Tężyczka czy serce
- Ból kręgosłupa a rezonans
Dzień dobry, chciałabym prosić o pomoc. Lekarz dopiero na koniec marca. Mam...
- Interpretacja MR glowy
Z powodu bólu głowy z tyłu wykonany rezonans magnetyczny głowy. W istocie...
- Dziwne uczucie zimna w ciele po ucisku szyi
Hej. W tamtym tygodniu wróciłam ze szpitala z diagnozą niegroźnej...
Forum: Dyskopatia kręgosłupa