Otrzymałam wyniki rezonansu magnetycznego mozgu. Stwierdzono w nim w lewej wyspie dwie...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Wypuklina oraz przepuklina w odcinku szyjnym oraz niedowład lewej ręki. (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/wypuklina-oraz-przepuklina-w-odcinku-szyjnym-oraz-niedowlad-lewej-reki/watek/1014056/1.html#p1014056https://www.forumneurologiczne.pl/forum/wypuklina-oraz-przepuklina-w-odcinku-szyjnym-oraz-niedowlad-lewej-reki/watek/1014056/1.html Wypuklina oraz przepuklina w odcinku szyjnym oraz niedowład lewej ręki. Gość
Witam. Mam 29 lat. Jestem trochę zdesperowany. Od miesiąca bardzo boli mnie szyja. Ostre odczucie kłucia w szyi z tyłu z lewej strony. Dodatkowo niedowład lewej górnej kończyny. To wszystko wyszło teraz przez kontuzje rok temu. Źle wykonałem ćwiczenie na barki i coś mi się stało w szyi. Prawdopodobnie dysk wyleciał. Ból mina i nikt nie wystawił mi stosownej diagnozy wtedy... Trochę już przestudiowałem i byłem w paru miejscach. Więc tak. Wizyty i neurochirurgów, leki przeciw bólowe (w tym zastrzyki) nic nie pomogło. Masażysta.. Wszystko to zanim dostałem wynik rezonansu na który czekałem 3 tyg. Jeszcze w między czasie byłem u fizjoterapeuty. Robił wbijanie igieł plus taki silny nacisk pięścią. Nie wiem jak to się fachowo nazywa... Nic nie pomagało. Wynik mnie przeraził.. (opis na załączonym zdjęciu) Teraz tak. Byłem u neurochirurga. Jestem już wpisany na operację na październik. Jak dla mnie to naprawdę daleko no ale wiadomo jak to działa u Nas w Państwie.. Po jutrze jadę do Wrocławia na prywatną wizytę do Dr. Andrzeja Bojdy. Może po prostu się uda wcześniejszy termin załatwić. Dużo o Nim czytałem i słyszałem, że złoty człowiek. On jest dla mnie ostatnia deską ratunku tak naprawdę. Lecz tak. Wiele osób mi mówiło że dobry kręglarz potrafi to tak jakby cofnąć. Wraca czucie w ręce i mija ból. Mam znajomych których taki kręglarz/masażysta wyleczył z dwóch przepuklin w kręgosłupie. Teraz chodzą na siłownię i sa jak nowi. Dzwoniłem do jednego Pana (miejscowość Chojnów, przyjmuje na basenie) poleconego przez kumpla którego wyleczył. Mówi że miał takie przypadki i bez problemu to wyleczy. Ja mam teraz mętlik w głowie... Boje się operacji ale zły ruch u kręglarza i też może się coś stać... Tak naprawdę chcę dokładnie wysłuchać co powie Dr Bojda. Ból jest często nie do wytrzymania. Schylam głowę w dól to ból promieniuje na lewy bark oraz triceps do przedramienia. Jest ewidentny ucisk na nerw. Ja już szaleje... Chce być sprawny i wrócić na siłownie realizując swoją pasję. Odstawiłem to na bok aktualnie. Chodzę na basen pływając na plecach i korzystam w sauny. Do czasu operacji chcę skorzystać z rehabilitacji. Ponoć rehabilitacja też może wyleczyć bo czytałem wypowiedzi ludzi na internecie. Proszę powiedzieć co mam robić... Mam się poddać operacji czy raczej ten kręglarz ? Jak czytam ten wynik to co chwilę czarne mysli.. Wkręcam już chyba sobie że mam zanik mięśni bo wiem że to grozi. Pozdrawiam.
- Gość
- Wyniki rezonansu-zmiany w mózgu
- Operacje w psk4 w Lublinie
Witam w przyszły czwartek mam być operowana na poziomie C5 C7 wymiana...
Forum: Dyskopatia kręgosłupa - Zapotrzebowanie na wsparcie opiekunów pacjentów neurologicznych.
Szanowna Pani, Szanowny Panie,Zwracam się z uprzejmą prośbą o wzięcie...
- Uraz głowy nosa
Witam miałem wypadek na hulajnodze trzy miesiące temu uderzyłem przez dziurę...