Witam serdecznie mam syna który wzmaga się z wysciolczakiem ependynoma 3 stopnia...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Udar niedokrwienny bezobjawowy (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/udar-niedokrwienny-bezobjawowy/watek/1498953/1.html#p1498953https://www.forumneurologiczne.pl/forum/udar-niedokrwienny-bezobjawowy/watek/1498953/1.html Udar niedokrwienny bezobjawowy Gość
Wiram,
w niedzielę 15 marca ojciec dostal udar niedokrwienny lewego plata czolowego i skroniowego bez żadnych powikłań. Zostal wypisany w srode ze szpitala i byl w pelni sprawny ruchowo, nie mial zanikow pamieci. Był jedynie przemeczony.
W nocy ze srody na czwartek wystapilo wysokie cisnienie 180/120 i wymioty skarżył sie na ból w klatce. Udaliśmy sie na pogotowie i dostal kroplowki po których cisnienie sie unormowalo. Kolejnej nocy z czwartku na piatek identyczna sytuacja. Wymioty, wysokie cisnienie i bol w brzucha.
Pogotowie przyjelo go na oddzial wewnetrzny. Cisnienie zostalo unormowane, wszystkie wyniki w normie.
Tata w dniu dzisiejszym (sobota) wg lekarzy zachowuje się jakby byl w psychozie. Zabiera innym pacjentom ich rzeczy myslac że to jego itp. Gdy lekarze zapytaja sie czy go boli brzuch to wtedy przypomina sobie o bólu.
Gdy do nas dzwonil z kolei mowi ze nie moze wytrzymac z bólu. Czy ten bol moze byc wiec urojony?
Czy jego zachowanie moze byc wynikiem udaru?
Gdy wrocil ze szpitala w srode zachowywal sie normalnie a dzisiaj jest innym czlowiekiem.
Jak mu pomóc? Może mi ktos wyjaśnić czy udar moze sie poglebiac i to jest przyczyna jego zachowania?
Ojciec ma leczona cukrzyce typu 2, nadcisnienie tętnicze i wszczepiony kardiowerter.
Z gory dziekuje i pozdrawiam. - Gość
- Wysciolczak anaplatyczny ependynoma
- Dziwne uczucie w głowie
WitamWszystko zaczęło się w styczniu kiedy siedząc w knajpie poczułam...
- Agrawowany odruch Babinskiego
Czy to w ogóle jest możliwe? Przecież to odruch, więc chyba tak się...
- Dziwne uczucie zimna w ciele po ucisku szyi
Hej. W tamtym tygodniu wróciłam ze szpitala z diagnozą niegroźnej...
Forum: Dyskopatia kręgosłupa