Hej dziewczyny, 6 lutego miałam operację i wstawiony implant, przed operacją...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: przedluzajaca sie nieprztomnosc (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przedluzajaca-sie-nieprztomnosc/watek/726092/1.html#p726092https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przedluzajaca-sie-nieprztomnosc/watek/726092/1.html przedluzajaca sie nieprztomnosc Gość
Witam. 22 lutego moj chlopak Przemek mial powazny wypadek samochodowy. Nie mial zadnych obrazen zewnetrznych tylko bardzo mocno uderzyl sie w prawa strone glowy lekarze z poczatku nie dawali szans na przezycie po czym okazalo sie ze ma obrzeg mozgu ktory po 3 tygodniach zniknol. Odstawili go od spiaczki farmakologicznej i odlaczyli od respiratora, zrobiona mial tracheotomie. Mialo byc juz dobrze ale Przemek zapadl w swoja spiaczke jak mowia lekarze jest to,,przedluzajaca sie nieprzytomnosc,, poniewaz od 4 tygodni zaciska rece powoli otwiera oczy rusza jedna noga a od 3 dni dostaje domowe posilki, lecz nadal nie ma poprawy. Rodzice rozmawiali na temat Przemka z prof. Talarem, ktory po obejrzeniu wszystkich tomografow powiedzial ze Przemek ma uszkodzony pien mozgowy;( w szpitalu w ktorym znajduje sie obecnie nikt nam o tym nie powiedzial a lekarze zarzekaja sie i mowia ze potrzeba jeszczce wiecej czasu i systematycznej rehabilitacji. Dostalismy wskazowki od Talara jak go rehabilitowac i tak wlasnie robimy plus jeszcze przychodzi do niego prywatny rehabilitant. Pisze poniewaz jestesmy juz bezsilini. Prof Talar powiedzial by rodzice zabrali go do domu a znowu w szpitalu mowia ze Przemmek powinien zostac choc tez byla ostatnio kwestia ze chcieli go wypisac. Co mamy robic w tej sytuacji? Wszzyscy chcemy dla niego jak najlepiej ma dopiero 19 lat a zaraz beda 2 miesiace jak Przemek jest nieprzytomny bardzo chce mu pomoc w jaki kolwiek sposob
Byla bym bardzo wdzieczna za porade i wskazowki
Ola - Gość
- Operacja kręgosłupa szyjnego na poziomie C5 C6, wstawiony implant.Forum: Dyskopatia kręgosłupa
- Wynik rezonansu
Witam. Mam pytanie odnośnie mojego wyniku rezonansu. Co oznaczać może mój...
- Co się ze mną dzieje?
Witam. Mam 36 lat. Od ponad roku borykam się z bardzo trudnymi dla mnie...
- RM głowy
Nie wielki torbiel na móżdżku po zapaleniu ucha po którym...