CześćMam na imię Tomek i jestem niepełnosprawnym od urodzenia.Mam wrodzony...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: MRI Odcinak szyjnego - wynik i co dalej. Czy czeka mnie operacja czy jeszcze da się coś uratować? (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/mri-odcinak-szyjnego-wynik-i-co-dalej-czy-czeka-mnie-operacja-czy-jeszcze-da-sie-cos-uratowac/watek/1341749/1.html#p1341749https://www.forumneurologiczne.pl/forum/mri-odcinak-szyjnego-wynik-i-co-dalej-czy-czeka-mnie-operacja-czy-jeszcze-da-sie-cos-uratowac/watek/1341749/1.html MRI Odcinak szyjnego - wynik i co dalej. Czy czeka mnie operacja czy jeszcze da się coś uratować? Gość
Witajcie towarzysze niedoli
Mój opis MRI mnie mocno zdołował. Czekam na wizytę u neurochirurga.
Objawy jakie miałem to najpierw ból ręki a później bark, drętwienie ręki prawej jak odchylałem głowę do tyłu, mrowienie w 3 palcach prawej ręki.
Opis badania:
Lordoza szyjna wygładzona w pozycji badania.
Przednia i tylna osteofitoza krawędziowa i pod-chrzęstna przebudowa odczynowa typu MEDIC II stycznych do krążka międzykręgowego C6 -C7 powierzchni trzonów.
Wysokość trzonów prawidłowa.
Na Poz c3/4/5/6 stwierdza się nadmierne dokanałowe uwypuklenia krążków z modelowaniem worka opony twardej.
Na poz. C6-C7 zmiany degeneracyjne z odwodnieniem, obniżeniem oraz dokanałową szerokopodstawną lateryzacją w stronę prawą przepukliną krążka międzykręgowego powodującą modelowanie worka oponowego na granicy ucisku rdzenia kręgowego, spłycenie zachyłku bocznego P kanału kręgowego z uciskiem na nerw C7 w zachyłku bocznym
Nie stwierdza się ognisk mielopatii w objętym badaniu.
Otwory międzykręgowe wolne.
Panicznie boję się operacji kręgosłupa. - Gość
- Meteopatia
- Tężyczka czy serce
Mam 39 lat i pierwszy raz tak dziwnie czułam się około rok temu....
- Dziwne uczucie w głowie
WitamWszystko zaczęło się w styczniu kiedy siedząc w knajpie poczułam...
- Agrawowany odruch Babinskiego
Czy to w ogóle jest możliwe? Przecież to odruch, więc chyba tak się...