WitamBłagam o pomoc, mam bratanka który uległ w grudniu wypadkowi, uszkodzony...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: kołnierz i aktywność po operacji kręgosłupa szyjnego (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/kolnierz-i-aktywnosc-po-operacji-kregoslupa-szyjnego/watek/1495288/1.html#p1495288https://www.forumneurologiczne.pl/forum/kolnierz-i-aktywnosc-po-operacji-kregoslupa-szyjnego/watek/1495288/1.html kołnierz i aktywność po operacji kręgosłupa szyjnego
Witam wszystkie szyjki. Jestem pod wrażeniem Waszej pomocnej aktywności. Nareszcie udało mi się zarejestrować na forum, co po zabiegu okazało się być wyzwaniem.
4 tygodnie temu mialam operację kręgosłupa sxyjnego ( jeden poziom- implant). Walczę z kołnierzem.Pojawiły się pod nim zmiany na skórze. Kilka razy dziennie go odpinam na chwilę przynajmniej, żeby był większy dostęp powietrza.Zdejmuję go też do mycia.Spanie w kołnierzu to jakiś koszmar. Poluzowuję go trochę. Przy problemach z tarczycą i refluksem uczucie duszenia zwłaszcza podczas leżenia jest koszmarne. Wykonuję już drobne prace domowe. Pozwala to zająć myśli i okiełznać czas. Niestety nie mogę czytać. Z bólem radzę sobie lepiej dzięki osteopacie. Ponad tydzien po operacji korzystałam ze środków przeciwbółowych. Potem żołądek odmówił posłuszeństwa, prawie nie spałam.więc musiałam szukać innych sposobów. Na szczęście terapia u osteopaty pomaga. Proszę o sposoby okiełznania kołnierza. Ostatnio zakładam go już na ubranie, żeby nie dotykał skóry. Chciałabym też dowiedzieć się, jakie czynności domowe mogę wykonywać, żeby sobie nie zaszkodzić. Życzę spokojnego, bezbólowego (w miarę przynajmniej) dnia. - Gość
- obrzęk rdzenia
- Operacje w psk4 w Lublinie
Witam w przyszły czwartek mam być operowana na poziomie C5 C7 wymiana...
Forum: Dyskopatia kręgosłupa - Dziwne uczucie zimna w ciele po ucisku szyi
Hej. W tamtym tygodniu wróciłam ze szpitala z diagnozą niegroźnej...
Forum: Dyskopatia kręgosłupa - Agrawowany odruch Babinskiego
Czy to w ogóle jest możliwe? Przecież to odruch, więc chyba tak się...