Witam. Mam pytanie odnośnie mojego wyniku rezonansu. Co oznaczać może mój...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Bóle głowy + mdłości (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/bole-glowy-mdlosci/watek/1401001/1.html#p1401001https://www.forumneurologiczne.pl/forum/bole-glowy-mdlosci/watek/1401001/1.html Bóle głowy + mdłości Gość
Witam wszystkich,
Nie wiem czy to dobre forum tak naprawdę bo w sumie trudno mi określić z czym mam problem, ale w każdym razie boli mnie głowa, więc to chyba odpowiednie miejsce.
Może będziecie w stanie coś mi podpowiedzieć, bo nigdzie nie znalazłam opisu takich objawów jak mam, więc nie wiem o co może chodzić.
Mam 28 lat, już od paru miesięcy (albo dłużej) zdarzało mi się dość często, że czułam przy wdechu ból głowy, jakby ucisk, na szczycie głowy z przodu, trochę z lewej strony. Ignorowałam go bo zazwyczaj nie był silny i mógł być spowodowany przez noszenie okularów, choć występował też gdy ich nie nosiłam.
Natomiast jakieś 3 tyg. temu miałam wrażenie że mnie "zawiało", bo pewnego wietrznego dnia zaczęło mnie boleć lewe ucho i okolice, ale bez innych objawów. Następnego dnia rano bolało mnie już całe lewe pół głowy: okolice ucha, głowa, lewa strona szczęki, szyja aż do mostka i gardło przy przełykaniu (ale też tylko z lewej). Ból poza uchem nie był mocny, tylko taki lekko szczypiący, zwłaszcza przy dotyku oraz w głowie i uchu przy wdechu. Dalej myślałam, że to ucho, ale po paru dniach leciałam samolotem i nic, a gdyby to było zapalenie ucha to chyba coś by się działo. Po przylocie do Polski poszłam do dentysty bo miałam kiedyś leczoną kanałowo górną siódemkę i przypuszczałam, że może tam mi się coś robi, co powoduje bóle głowy, bo takie rzeczy się zdarzają a w zasadzie to blisko ucha, dentystka jednak po zrobieniu zdjęcia wykluczyła taką możliwość.
Obecnie ból skoncentrował się z tyłu głowy, tak między uchem a potylicą i na szczycie głowy. Boli mnie też szyja z tyłu przy głowie, czasem jeszcze ucho, głównie przy dotknięciu, okolice lewej dolnej szczęki i nadal trochę jeszcze gardło z jednej strony. Do tego od jakiegoś tygodnia jest mi cały czas niedobrze, niezależnie od tego czy i co jem.
I teraz pytanie: co mi w ogóle może być? Czy taki ból w różnych częściach głowy może być spowodowany przyczynami neurologicznymi? Czy ktoś się spotkał już z tym bólem głowy przy wdechu?
W przyszłym tygodniu idę na wizytę do lekarza rodzinnego i jestem też zapisana do okulisty, pewnie zrobię też badanie dna oka (nie chcę panikować, ale i tak muszę je zrobić).
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi - Gość
- Wynik rezonansu
- Dziwne uczucie zimna w ciele po ucisku szyi
Hej. W tamtym tygodniu wróciłam ze szpitala z diagnozą niegroźnej...
Forum: Dyskopatia kręgosłupa - Wysciolczak anaplatyczny ependynoma
Witam serdecznie mam syna który wzmaga się z wysciolczakiem ependynoma 3 stopnia...
- Oczopląs, zaburzenia rownowagi
Witam. Od ponad roku walczę z zaburzeniami równowagi i poczuciem...