Witam dziś odebrałam wynik EEG CZYNNOŚĆ PODSTAWOWA ZACHOWANA...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: alzheimer (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/alzheimer/watek/1071099/1.html#p1071099https://www.forumneurologiczne.pl/forum/alzheimer/watek/1071099/1.html alzheimer Gość
Witam
Postanowiłam napisac tu, gdyz juz nie bardzo wiem co robic. Sytuacja dotyczy mojego dziadziusia- ma on 80 lat do kwietnia byl pelnosprawna osoba ktora zajmowala sie przez 4 lata swoja zona, lezaca po udarze. Dziadzius zajmował sie domem, sprzatał, jedzil autem, gotował dosłownie wszystko- w kwietniu babcia umarła i nastapil koniec- dziadek załamał sie tak bardzo, ze stał sie innym czlowiekiem- przez 3 miesiace schudl 20kg przestał jest i jakby oszalał, nie mowil nic lezal i wpatrywal sie w sufit. Postanowilismy oddac go do szpitala z obawy ze sie zaglodzi- tam pan ordynator nie zgodzil sie na konsultacje psychiatryczna i sam postawil diagnoze - alzheimer, ciezka depresja i psychoza.
Dziadek dostał leki i tu zaczyna sie moj problem - jestem pewna, ze jest to ciezka depresja i psychoza moze tez gdyz zachowuje sie tragicznie, kazdemu opowiada ze pralka pierzez na sucho, w lodowce jest wszystko popsute, nie ma gazu albo ze zaraz wybuchniemy itp, ma tez odruchy agresi i krzyczy jezeli aiw z nim nie zgadzamy. niechce jesc, brac lekow, no wszytsko na nie.
Lekarz przepisal mu sertraline, donezepin i od dwoch dni olanzapine. oje pytanie brzmi jezeli dziadek nie ma alzheimer czy donezepin nie pogorszy jego stanu? nie pamieta moze rzeczy ktore wydarzyly sie teraz ale wszytsko inne tak nawet szczegoly ktorych ja nie pamietam, i jakos nie pasuje mi to w tej chorobie. nie rozumiem jak lekarz moze stwierdzic to od tak. wiem ze jest starym czzlowiekiem i dla pana ordynatroa nic nie znaczy wiec najlepiej sie go pozbyc ale ja go kocham i chce mu pomoc, nie wyciagne go do lekarza o tym nie ma mowy,boje sie tylko czy ten lek nie zrobi jeszcz e gorszych zniszczen
prosze o pomoc
aga - Gość
- Wyniki eeg
- Mr glowy
Witam.co może oznaczać w opisie rezonansu magnetycznego głowy, dyskretnie...
- Choroba Meniere'a
Witam. Mąż parę miesięcy temu miał silne napady bezdechu, szumy w...
- Uszkodzenie istoty bialej I szarej
Czy jest szansa ze pacjent sie wybudzi po obrzeku mozgu który uszkodził istoty biale...