Zapis zróżnicowany przestrzennie. W odprowadzeniach ciemieniowo-potylicznych...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Zmęczenie, brak koncentracji, zaburzenia widzenia. (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/zmeczenie-brak-koncentracji-zaburzenia-widzenia/watek/1022756/1.html#p1022756https://www.forumneurologiczne.pl/forum/zmeczenie-brak-koncentracji-zaburzenia-widzenia/watek/1022756/1.html Zmęczenie, brak koncentracji, zaburzenia widzenia. Gość
Witam.
Mam 20 lat i od dłuższego czasu (ponad rok) mam straszne problemy z koncentracją, myśleniem, wypowiadaniem się i ciągłym zmęczeniem. Obleciałem już masę lekarzy i nikt nie potrafi jednoznacznie powiedzieć co mi jest, dlatego zwracam się o pomoc na forum. Brak koncentracji i wolne myślenie bardzo utrudniają mi naukę i życie codzienne. Kiedyś czytałem parę książek w miesiącu a obecnie nie mogę doczytać jednej do połowy ze względu na to, że zapominam co przed sekundą przeczytałem i wszystko mnie rozprasza. Kolejny problem to dziwne zaburzenia snu - dziwne dlatego, że jeden tydzień śpię po 3-4 godziny, nie przesypiam nocy a kolejny tydzień śpię po 15 godzin i chodzę jak żywy trup. I to ciągłe zmęczenie... To nie jest takie "normalne" zmęczenie, ponieważ ja bym strasznie chciał coś zrobić, gdzieś wyjść, pouczyć się ale czuję się tak jakbym cały tydzień przerzucał węgiel w kotłowni. Jak uda mi się przespać noc to budzę się niewyspany i obolały. Od niedawna zaobserwowałem, że trudno mi jest składać zdania i płynnie się wypowiadać. Brałem Biotropil 800 przez 2 miesiące bez żadnych efektów. Głowa mnie boli bardzo rzadko ale jak już boli to zawsze w jednym miejscu - przy karku. Kark mnie ciągle boli ale tłumacze sobie to złym ułożeniem ciała podczas snu. Również mój wzrok pogarsza się z miesiąca na miesiąc. Co kupie nowe okulary to po paru miesiącach już w nich niewyraźnie widzę. Lekarze oczywiście nic złego w gałkach ocznych nie widzą. Rano, zaraz po przebudzeniu widzę duże czarne kule w oczach, które zanikają po parunastu sekundach. Nie mam stwierdzonych żadnych dolegliwości fizycznych oprócz niedoczynności tarczycy, którą regularnie kontroluje i leczę Novothyralem 100. Bardzo proszę o pomoc, może ktoś z Was podpowie mi gdzie mam szukać pomocy bo męczy mnie ciągłe chodzenie do lekarzy bez rezultatu. Z góry bardzo dziękuję. - Gość
- badanie EEG głowy u dziecka 8lat
- Odstawienie leków
Hej,Czy ktoś z Was jest po odstawieniu leków przeciwpadaczkowych?Czy napady...
- Niedowład Paraliż nogi po operacji kolana
Witam. Operacja kolana odbyła się prywatnie. Naprawa ścięgna, do szycie...
- Neurolog dziecięcy.
Witam. Mój syn ma 5 lat. Od jakiś trzech tygodni dziwnie zgina głowę w...