Witam. Chciałbym się dowiedzieć czy brał ktoś na bóle...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: wyniki badania rezonansem magnetycznym POMOCY (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/wyniki-badania-rezonansem-magnetycznym-pomocy/watek/710056/1.html#p710056https://www.forumneurologiczne.pl/forum/wyniki-badania-rezonansem-magnetycznym-pomocy/watek/710056/1.html wyniki badania rezonansem magnetycznym POMOCY
Witam. Prosze o wytlumaczenie tych wynikow.
KRĘGOSŁUP PIERSIOWY
Drobne zniekształcenie płytki granicznej górnej kręgu TH5 z drobnym zagłębieniem- drobny guzek Schmorla?
niewielkie zmiany pourazowe?
jeszcze drobniejsze zmiany na górnej płytce granicznej trzonu TH4
nieznaczne poglłębienie fizjologicznej kyfozy piersiowej
niewielkie zminy zwyrodnieniowe w stawach poprzeczno żebrowych.
KRĘGOSŁUP LĘDZWIOWY I STAWY KRZYŻOWO BIODROWE
kręg przejściowy na pograniczu lędzwiowo-krzyżowym z cechami niepełnej lumbalizacji kręgu S1i widoczną wąską i najpewniej nieczynną tarczą międzykręgową S1/S2
tarcza międzykręgowa L5/S1śladowo odwodniona z niewielkim uwypukleniem pierścienia włóknistego bez cech protruzji
śladowe zmiany przeciążeniowe w sdtawach międzywyrostkowych L4/L5, L5/S1
BADANIE STAWU RAMIENNEGO
ślad wysięku w okolicy podkruczej
ślad wysięku w kaletce podbarkowej
mierny obrzęk ścięgna głowy długiej mięśnia dwugłowego ramienia w okolicy przerwy rotatorów.
ślad wysięku w stawie
w zachyłku pachowym drobne wtręty tkankowe-zwłóknienia?
zaznaczona niejednorodność pogranicza chrzęstno obrąbkowego obrąbka tylno dolnego, dolnego, dolno-przedniego
obrębek zachowany
drobne torbielki {zwyrodnieniowe lub pourazowe} na krawędzi dolnej wydrążenia stawowego łopatki- zmiany degeneracyjne? pourazowe?
śladowy obrzęk stopy przyczepu ścięgna mięśnia nadgrzebieniowego bez cech jej uszkodzenia- nikłe objawy typu tendinosis
zaznaczony obrzęk stawu barkowo-obojczykowego - Gość
- Pragiola na polineuropatię
- Piekące nogi
Witam serdecznie. Lekarz neurolog stwierdził u mnie neuropatia aksonalna. Mam 38 lat...
- Naczyniak jamisty w mózgu a operacja plastyczna
Witam. Od wielu lat zmagam się z pewnymi kompleksami, które są dla mnie...
Forum: Udary i tętniaki - Hiperprolaktynemia
Czesc!Od jakiegos czasu zmagam sie z hiperprolaktynemia. Jestem zapisana na rezonans za...