ODPOWIEDZ NA TO PYTANIE POWYZSZE JEST BARDZO WAZNA DLA MNIE
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: uporczywe bóle głowy (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/uporczywe-bole-glowy/watek/492241/1.html#p492241https://www.forumneurologiczne.pl/forum/uporczywe-bole-glowy/watek/492241/1.html uporczywe bóle głowy Gość
Witam.
Ból głowy męczy mnie od pół roku. Początkowo zakładano, ze przyczyną jest niedrożność zatok, niskie ciśnienie czy migrena. Tego też się trzymałam. Uporczywie starałam się podnieść ciśnienie pijąc kawę, Niedawno jednak moja cierpliwość do nie działających leków przeciwbólowych poszła w niepamięc i odwiedziłam lekarza. Wykluczył ww przyczyny i kazał pojechać do neurologa i jak najszybciej umówić się na wizytę. Przypadła na 22 listopada a ja niesamowicie się denerwuję i nie wiem czego spodziewać... Proszę o radę specjalisty, który na podstawie moich objawów może przypuszczalnie powiedzieć co się dzieje z moją głową...
Oto one:
-rozsadzający ból głowy (miejsca:góra czoła-intensywniej jego prawa część, czubek-prawa strona, tył-dół, prawa strona. Codzienny, występują ostre napady trwające kilka sekund)
-senność (niekontrolowane zasypianie np. na (interesujących mnie) lekcjach
-kłopoty z koncentracją, zapominanie niedawno nabytych informacji, niedobór słów
-zaburzona równowaga oraz (nieczęste) drętwienie dłoni, nóg.
-swego czasu szczękościsk-jak narazie minął, miejmy nadzieję, że nie wróci( ;
-kłopoty ze wzrokiem (mroczki, "mgła przed oczami")
-częste zmiany nastroju (niemoc, brak jakichkolwiek chęci-> nagła euforia, pełnia sił)
-dwa dni temu o 7 rano obudziło mnie dziwne uczucie. Z lewej dziurki nosa wydobyła się krew w postacie 'galaretki' (mała ilość, trawo chwileczkę)
Zależy mi na szybkiej odpowiedzi, o którą bardzo proszę.
Pozdrawiam ; ) - Gość
- VcZY CZLO3WIEK Z NACZYNIAKIEM W PNIU MOZGU MOZE MIEC ROBIONY ZABIEG FUS,BY ZLIKWIDOWAC DRZENIE HOLMESA W LEWEJ RECE?
- Neurolog dziecięcy.
Witam. Mój syn ma 5 lat. Od jakiś trzech tygodni dziwnie zgina głowę w...
- Objawy pijanego
Witam.był już tu taki podobny watek, ale ten jest inny.Od pewnego czasu - około...
- Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i rąk
Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i...