Mojej mamie pomógł zabieg gamma knife w Warszawie na tyle, iż bierze obecnie...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Torbiel pajęczynówki zakręt przyhipokampowy (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/torbiel-pajeczynowki-zakret-przyhipokampowy/watek/672130/1.html#p672130https://www.forumneurologiczne.pl/forum/torbiel-pajeczynowki-zakret-przyhipokampowy/watek/672130/1.html Torbiel pajęczynówki zakręt przyhipokampowy
Witam, w TK Angio stwierdzono u mnie - "Po stronie lewej w okolicy zakrętu przyhipokampowego widoczna jest przestrzeń płynowa o wym. 16x14x11 mm-jak torbiel pajęczynówki. " Podobno torbiele nie są takie straszne, tym bardziej takich rozmiarów, i zwykle są znajdowane przypadkowo. Jednak w moim przypadku coś mi cały czas dokuczało w miejscu znajdowania sie tej torbieli, mocne bule głowy,zawroty, miewałem drobne trwające około 15 minut drżenia ciała z jąkaniem się i dezorientacją. Wszystko sie zaczeło od mojego wypadku ( Nie jestem pewien na 100% ale moze to od niego ) z dużą prędkością uderzyłem lewą stroną czoła w tępą metalową rurkę, doszło do rozciecia czoła, sporego krwawienia, ale czaszka jest cała, rana się zagoiła nie trzeba było szyć, i w taki sposób pozostawiłem tą sytuacje, jednak po około 3-4 miesiacach zacząłem miewać problemy z koncentracją, zaczęły się zaniki pamięci, ogólnie strasznie dołujące uczucie psychiczne, spotykałem się z psycholog, jednak to nie zmieniało mojego stanu. Postanowiliśmy z rodzicami (mam 17lat) że zrobimy badanie EEG jednak nic nie wykryło, a lekarz neurolog, wysłał mnie na badanie TK głowy, i te owo badanie wykryło tą torbiel. teraz czekam około 4 miesiące na badanie RM aby wykluczyć czy torbiel się powiększa. Jednak moje obawy ciągle rosną i z każdego dnia czuje sie coraz gorzej, lekarz przypisał mi tabletki Nootropil, jednak niebardzo czuje po nich jakikolwiek efekt pomocniczy. Co mam w tej sprawie robić ? czekać te 4 miesiace na badanie ? Nie wiem czy musze się z tym śpieszyć czy poprostu przeczekać, czasami uczucie jest nie do zniesienia, nie wiem nawet jak je nazwać...poprostu czuje straszne zło którego nie potrafie określi. A i dodam że mam tiki w prawej ręce, około co 2 godziny dostaje małego bądz wielkiego skórczu mięśni, nie wiem co może być tego powodem. Prosiłbym bardzo o jaką kolwiek pomoc, co mam robić, czego unikać, jak sobie radzić.
- Gość
- Leczenie
- Nietypowy przypadek
Dzień dobry,Piszę do Państwa z nadzieją, że przeczyta tą...
- Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i rąk
Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i...
- Padaczka
Witam czy ktos może mi powiedziec czy po leku lamotrix moga wstąpić napady...