Witam, dziś byłem na ostatniej wizycie u swojej neurolożki dziecięcej przed...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: spiaczka (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/spiaczka/watek/505421/1.html#p505421https://www.forumneurologiczne.pl/forum/spiaczka/watek/505421/1.html spiaczka Gość
Witam,tu mama Anity.Minelo juz 10 mies.od czasu jak potracil Anite samochod.Najpierw byla walka o jej zycie,potem nam powiedzieli ze uszkodzenia jakie doznala sa znaczne i ta czesc mozgu jest odpowiedzialna za mowe,rozumienie i ruch.Jestesmy po pobytach w dwoch londynskich szpitalach i wlasnie wrocilismy z podobno najlepszego osrodka rechab w UK.Niestety uwazam ten czas za stracony.Anita zrobila ogromny posteep ale tylko chyba dzieki temu ze ja z nia cwicze w lozku.Robimy 2 razy dziennie gimnastyke,cwiczymy picie,jedzenie itd.Czytam jej ksiazki,duzo opowiadam.. Niestety profesionalisci w osrodku nie zgodzili sie na uzycie pionizatora!Teraz zekamy w domu na sprzet,ktory ma zostac nam wypozyczony,niestety czekamy na transport!!! Leki mamy za darmo,niestety majtki i inne rzeczy musimy sobie kupic...Anita po powrocie do domu jest znacznie bardziej ozywiona i cieszy sie z odwiedzin kolezanek.Nie wiemy na ile pamieta i rozpoznaje ludzi ale czasami pojawia sie usmiech Ma dobre i zle dni,jednak widzimy ze chyba da sie ja troche "pchnac do przodu"... Niestety nie mamy tu dostepu do odpowiednich ludzi,ktorzy mogli by nam wskazac jakas metode dzialania.Potrzebujemy dobrego fizjoterapeute i neurologopede-taki zawod na wyspach nie istnieje! Jestem zadowolona ze mam Anite w domu i ze powoli zaczyna sie cois dziac,jednak szalu dostaje ze nie moge jej pomoc .Wyprawa do Polski na razie nie whodzi w gre bo za miesiac Anite czeka kolejna operacja-wstawienie kosci czaszki,prawie Niestety odkladanie wszystkiego na potem i obserwowanie pacjenta,co tutaj wlasnie robia,Anicie nie pomoze...Czytam wszystkie Wasze wypowiedzi i troche zazdroszcze ze mozecie planowac wyjazdy do roznyh osrodkow i planowac cos dla swoich spiochow. Moze nie ma w Polsce wielu pielegniarek i pieniedzy na sprzet itd ale maie przynajmniej mozliwosc pracy z wyksztalconymi,doswiadczonymi fachowcami,ktorych jeszcze do tej pory nie spotkalam w Londynie.Pozdrawiam wszystkich serdecznie,trzymam kciuki za wszystkich spioszkow! Dorota
- Gość
- Migreny, a suplementy diety
- Mrowienie nog
3 dni temu Dostałam zastrzyk w kręgosłup lędźwiowy Natomiast po tym...
- Czy jest szansa ze odzyskam papiery (wypisy ze szpitala itp)
Czy jest mozliwosc ze odzyskam te papiery ktore złozylam jak starałam sie o orzeczenie...
- Uszkodzony układ pozapiramidowy po neuroleptykach
Witam, byłem 2 lata jako nieletni w zakładzie psychiatrycznym przez te dwa lata...