Witam od miesioca boli mnie prawa srtona glowy bul jest od rana do Wieczora bylam na ct wszystko...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: śpiączka farmakologiczna nie wiadomo co jest przyczyną (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/spiaczka-farmakologiczna-nie-wiadomo-co-jest-przyczyna/watek/1412516/1.html#p1412516https://www.forumneurologiczne.pl/forum/spiaczka-farmakologiczna-nie-wiadomo-co-jest-przyczyna/watek/1412516/1.html śpiączka farmakologiczna nie wiadomo co jest przyczyną Gość
Kochani dokładnie dziś mija mc i 7 dni jak mój mąż jest w śpiączce farmakologicznej. Nic nie zapowiadało tragedii mąż jak to zawsze w piątek zjechał mi z trasy, wszedł do domu wesoły uśmiechnięty i szczęśliwy . Po przywitaniu się zjadł obiad, poszedł włosy ogolić i wziąć prysznic i w trakcie tego cholerne go prysznica wydążyła się tragedia tyle dobrego że byłam w domu. Z łazienki usłyszałam tylko,,oła" i przeraźliwy ból /wycie ja za klamkę a tam zamknięte zanim otworzyłam drzwi to troszkę czasu minęło Męża zastałam w pozycji pól lezącej ciężko łapał powietrze między czasie zadzwoniłam na alarmowy i po jakimś czasie wrócił teściu wyciągnęliśmy męża z wanny i zaczęliśmy reanimować (nie było funkcji życiowych )do przyjazdu karetki. Ratownicy wpadli przejęli reanimację podłączyli defibrylator i po jakimś czasie wrócił mąż do funkcji życiowych wprowadzili męża w śpiączkę, zabrali na SOR porobili badania i potem przewieźli go na OIOM. Po zrobieniu badań wszystkie wyniki były dobre, tomografia głowy też nic nie wykazała. Zaczęli wybudzanie niestety maż się nie wybudził Po 1,5 tygodniu powtórzyli tomografię głowy i wykazało że układ nerwowy jest uszkodzony ale w jakim stopniu to nie wiadomo wykryto też że mózg jest uszkodzony,, gąbczasty ".Przenieśli męża na oddział wewnętrzny jestem w trakcie szukania zolu mąż potrzebuję opieki 24 h. Jesteśmy młodym małżeństwem z 9 miesięcznym stażem, wszystko jest na moich barkach, gdyż rodzina męża odsunęła się i już go dawno uśmierciła. Mąż jest dla mnie wszystkim, walczę każdego dnia o niego /o nas .Drodzy forumowicze proszę Was o pomoc gdzie się udać do jakiej fundacji która zajmujęsię wybudzaniem męża zgłosić ogólnie gdzie szukać pomocy......
- Gość
- Bul glowy
- Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i rąk
Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i...
- badanie EEG głowy u dziecka 8lat
Zapis zróżnicowany przestrzennie. W odprowadzeniach ciemieniowo-potylicznych...
- Dziwne drętwienia, bóle kończyn, głowy
(mężczyzna 27 lat)Cześć, na początku grudnia poczułem...