Witam Mój partner 45 lat miesiac temu mial silny zawal w którym zostało...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Ślepota korowa po zawale serca (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/slepota-korowa-po-zawale-serca/watek/1021608/1.html#p1021608https://www.forumneurologiczne.pl/forum/slepota-korowa-po-zawale-serca/watek/1021608/1.html Ślepota korowa po zawale serca
Dzień dobry! Pierwszy raz jestem zalogowana na jakimkolwiek forum. Kiedy człowiekowi odbierają ostatnią nadzieję, szuka pomocy wszędzie...
Chodzi o mojego tatę. Osiem m-cy temu miał rozległy zawał. Reanimacja trwała ponad 40 min. Lekarze walczyli o jego życie. Był przez 10 dni utrzymywany w śpiączce farmakologicznej, przez 3 dni w hipotermii. Po wybudzeniu z dnia na dzień tracił wzrok. Jednak jego stan nie pozwalał na to, żebyśmy się tego domyślali. Po 2 dniach lekarze wezwali neurologa i okulistę na konsultację i rzeczywiście okazało się, że widzi bardzo słabo bądź wcale. Dopiero, kiedy doszedł trochę do siebie usłyszeliśmy pytanie "dlaczego tu jest tak ciemno?" To było straszne... Od tamtej pory byliśmy u wielu lekarzy; okulistów, neurologów. Każdy rozkłada ręce. Jedni przepisywali leki, inni od razu powiedzieli, że nie ma nadziei. Jak wynika z opisu ze szpitala i jak niedawno powiedziała nam pani dr okulista jest to ślepota korowa. Tata oczy ma sprawne, problem jest z nerwami ocznymi i z korą mózgową. Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Chciałabym wiedzieć czy jest jakakolwiek szansa na to, że tata odzyska wzrok? Bardzo się cieszymy, że przeżył, że jest z nami, ale psychicznie jest załamany. Nic do niego nie trafia, żadne słowa... Bardzo chciałabym mu pomóc, jeśli tylko istnieje jakakolwiek iskra nadziei...Kinia86
- Gość
- Stan wegetatywny
- Ocena MRI - białe plamki
Witam, chciałbym zapytać czy białe plamki zaznaczone przeze mnie na moim...
- Szpital rehabilitacyjny
Witam, mój mąż jest po ciężkim udarze, udar niedokrwienny,...
Forum: Udary i tętniaki - Choroba Meniere'a
Witam. Mąż parę miesięcy temu miał silne napady bezdechu, szumy w...