Witam byłem na rezonansie magnetycznym głowy.Wykryto torbiel pajęczynówki...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Silne napięcia mięśni nóg z utratą przytomności a padaczka (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/silne-napiecia-miesni-nog-z-utrata-przytomnosci-a-padaczka/watek/506349/1.html#p506349https://www.forumneurologiczne.pl/forum/silne-napiecia-miesni-nog-z-utrata-przytomnosci-a-padaczka/watek/506349/1.html Silne napięcia mięśni nóg z utratą przytomności a padaczka Gość
Mam 27 lat dwa tygodnie temu zaczely mi sie pierwsze skurcze miesni. Napinaly mi sie miesnie nogi i bok tak ze az musialem sie czegos przyczymac bo tracilem rownowage.Na poczatku mialem tak raz,dwa razy dziennie z czasem wzroslo do 12 razy na dzien .lekarz ogolny przepisal mi magnes i potas nie pomagalo to pozniej przepisal gabapentin juz czekalem w kolejce do specjalisty na 23 marca(neurologa) ten gabapentin moze i mi zlagodzil te skurcze ale jak zaczolem go odstawiac to zlapal mnie taki skurcz nogi ze az stracilem w nocy przytomnosc i wziela mnie karetka w szpitalu na drugi dzien mialem podobny atak .dawali mi gabapentin po ktorym mialem dalej lekkie skurcze pozniej zmienili mi na keppre po ktorej mi calkiem przeszlo 2x po 750 rano i wieczorem i stwierdzili padaczke 2 mri glowy wyszly dobrze w sumie trzy bo jesno z kontrastem +eeg tez wyszlo dobrze.jestem w stanach cztery dni temu mnie wypiscili ze szpitala .od tego czasu mialem ze dwa lekkie napiecia nogi a raczej posladka.podobno jak stracilem przytomnosc to mnie wykreciło.czy to jest na pewno padaczka?czy te małe napiecia sa niebezpieczne?ile bede musial brac te leki?czy to kiedys przejdzie?ostatnio mialem duzo stresow i malo snu czy to przez to?---Czasem tego silnego napiecia z utrata przytomnosci nie mogl wywołac gabapentin?wczoraj poszedlem do pracy byla lekka praktycznie tylko chodzilem moje napiecia miesnia nogi sie dyrastycznie zwiekszyły i wzmocniły,a pod koniec dnia calkowicie straciłem siły i dzis mam okropny katar,praca odpada.Moje ataki najpierw zaczynaja sie od posladka i idzie na cała noge i tez ostatni puszcza mi posladek .Jak leze i mam ta noge prosta albo sie przewracam na drugi bok to przewaznie wtedy mnie chwyci, wydaje mi sie jak siedze to wtedy mam to o wiele rzadziej.Od tygodnia zazywam ta keprre,wczoraj inny neurolag powiedzial ze padaczka troche inaczej sie objawia.Duzo osob sie tym interesuje .keppre tez przepisuja na skurcze wiec bede ja bral musze spytac o zwiekszenie dawki no ale co z przyczyna?Nikt nie jest pewny
- Gość
- Torbiel pajęczynówki tylnego dołu czaszki
- COVID-19, OIOM DRAMAT LZY
Witajcie, nie mam pojęcia czy ktoś zagląda tu jeszcze. Po dzisiejszych...
- Bóle głowy, niedowład reki
Witam od kilku lat boli mnie praktycznie codziennie głowa, często leki nawet nie...
- Drganie powieki
Witam, od jakiegoś roku, dwóch drga mi górna lewa powieka, codziennie, nie...