Witam szukam rodziców dzieci operowanych w szpitalu dziecięcym w Bydgoszczy u...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Przewlekły bół w prawej tylnej części głowy trwający 4 lata (2)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przewlekly-bol-w-prawej-tylnej-czesci-glowy-trwajacy-4-lata/watek/1039044/1.html#p1039044https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przewlekly-bol-w-prawej-tylnej-czesci-glowy-trwajacy-4-lata/watek/1039044/1.html Przewlekły bół w prawej tylnej części głowy trwający 4 lata Gość
Witam,
Trochę o mnie i typ bólu:
Mam 22 lata, od kwietnia 2011 cierpię na stały tępy ból w prawej tylnej części głowy (za prawym okiem i czasami przy uchu na wysokości oka). Ból jest stały, jego siłę mogę określić na 2/10, w porywach do 6/10. Nie wiem czy boli cały czas, czy tylko gdy o nim pomyślę (bywają dni gdy jestem tak zabiegany, że nawet nie mam czasu o nim myśleć). Przychodzi zaraz po wstaniu, towarzyszy aż do wieczora. W dzień jest największy, wieczorem znacznie słabszy, szczególnie gdy na dworze jest ciemno. Niezależnie czy latem, czy zimą, jest taki sam.
Bólowi towarzyszy zwykle senność i zmęczenie, najsilniejsze odczuwam gdy spędzam czas na dworze rano / w środku dnia. Czasami czuję się jakby ***oderwany od rzeczywistości***. Brak innych objawów.
Generalnie ból występuje cały czas (raz mocniej, raz słabiej, czasem w ogóle gdy o nim nie myślę, jednak zawsze wraca), dodam że zaczął się znikąd, od tak głowa zaczęła boleć. Nie miałem wtedy żadnych sytuacji stresowych, za to spokojne i fajne życie z którego byłem zadowolony, więc pierwsze co, zacząłem badać ciało.
Wykonywałem szereg badań, za każdym razem wszystko jest ok, głowa jednak nadal boli. Czy może mieć to podłoże natury psychologicznej? W jaką stronę badalibyście się w następnej kolejności? Jeszcze zamierzam zrobić test na boreliozę, jednak coraz bardziej skłaniam się do szukania podłoża w problemie natury psychicznej.
U jakich lekarzy byłem:
- Lekarz pierwszego kontaktu - wszystko ok, zalecił badania kontrolne w szpitalu które również wyszły prawidłowo (miałem pobraną krew, mocz, usg, ekg). Zalecił kontynuowanie szukania problemu u lekarzy specjalistów.
- Okulista - miałem robiony komplet badań, wszystko wyszło ok.
- Laryngolog I - stwierdził że nie ma żadnych zmian laryngologicznych, polecił udać się do neurologa i alergologa.
W międzyczasie zrobiłem rezonans magnetyczny, wyszło wszystko ok, jedynie pogrubienie błony śluzowej na zatokach i torbiel ok. 2cm w prawej zatoce klinowej.
- Neurolog - wszystko ok, zalecił udanie się do alergologa i laryngologa
- Laryngolog II - po MR stwierdził, że bóle mogą być od przewlekłego zaplenia zatok. Leczyłem się antybiotykami, potem miałem zabieg FESS na usunięcie torbieli.
Po zabiegu FESS miałem robioną tomografie, również wszystko ok, jedynie lekko powiększone błony śluzowe w zatokach. Zatoki są zdrowe, bóle występują nadal, jednak mam pewność że to nie od zatok (przynajmniej tak twierdzi laryngolog, ufam mu).
- Alergolog - wszystko ok, brak alergii
- Okulsita II - wyszła lekka wada -0.5 na lewe oko, noszę okulary do czytania i pracy, prócz tego ze wzrokiem wszystko ok, głowa boli nadal.
Więc teoretycznie wszystkie badania wychodzą poprawnie, jednak ból glowy wystepuje nadal (da się z nim żyć, bywają dni że o nim nie myślę i jest w miarę ok, szczególnie po operacji FESS na zatoki jakby upewniłem się że już wszystko na pewno wyleczone i w sumie od roku czasu nie myślalem o bólu, niedawno zacząłem go odczuwać intensywniej).
Czy może być to nerwica?
Głowa nie boli po alkoholu, jak i w trakcie uprawiania sportu.
Tarczyce badałem i wyszła poprawna. - https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przewlekly-bol-w-prawej-tylnej-czesci-glowy-trwajacy-4-lata/watek/1039044/1.html#p1104875https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przewlekly-bol-w-prawej-tylnej-czesci-glowy-trwajacy-4-lata/watek/1039044/1.html Przewlekły bół w prawej tylnej części głowy trwający 4 lata
czy się ktoś nie podpina? proszę pomyśleć o profesjonalnej pracy z czakrami
- Gość
- Torbiel grzbietu nosa z penetracją do jamy czaszki
- Kryptopiroluria
Witam. W 2020 roku zdiagnozowano u mnie zespół lęku uogólnionego...
- Dziwne drętwienia, bóle kończyn, głowy
(mężczyzna 27 lat)Cześć, na początku grudnia poczułem...
- Leczenie
Mojej mamie pomógł zabieg gamma knife w Warszawie na tyle, iż bierze obecnie...