Zapis zróżnicowany przestrzennie. W odprowadzeniach ciemieniowo-potylicznych...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Przepuklina kręgosłupa odcinka piersiowego (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przepuklina-kregoslupa-odcinka-piersiowego/watek/769443/1.html#p769443https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przepuklina-kregoslupa-odcinka-piersiowego/watek/769443/1.html Przepuklina kręgosłupa odcinka piersiowego Gość
Tylna, podwięzadłowa paramedialna prawostronna przepuklina jądra miażdżystego tarczy międzykręgowej Th10-Th11, na głębokość 1,5mm, z towarzyszącą niewielką osteofitozą tylnych krawędzi trzonów kręgów, uciskająca przednią ścianę worka oponowego i modelująca nieco przednią powierzchnię rdzenia.
Tylna, podwięzadłowa paramedialna lewostronna przepuklina jądra miażdżystego tarczy międzykręgowej Th 11-Th 12 na głębokość 2,5mm, z towarzyszącą rozianą osteofitozą tylnych krawędzi trzonów kręgów, z uciskiem przedniej ściany worka oponowego i modelowaniem przedniej powierzchni rdzenia.
Na pozostałych poziomach wypuklin czy przepuklin dokanałowych nie stwierdzono.
Drobna osteofitozą przednich krawędzi trzonów kręgów.
Drobny (5mm) naczyniak trzonu kręgu Th11.
Nierówność blaszek granicznych trzonów kręgów z guzkami Schmorla na poziomach Th10-Th11 i Th11-Th12 na tle przebytych zaburzeń kostnienia.
Innych zmian w obrazie MR kręgosłupa i struktur kanału kręgowego w odcinku piersiowym nie stwierdzono. Rdzeń kręgowy bez zmian ogniskowych, przestrzeń przykręgosłupowa a także tkanki miękkie grzbietu i tylne odcinki żeber bez cech patologii.
To są wyniki mojego RMI odcinka piersiowego
Wizytę u neurochirurga mam az za 2 miesiące a do tego czasu nie wiem co mogę z tym robić.
Czy to może powodować ciągłe bóle w krzyżach mimo iz to przepuklina odcinka piersiowego?
Bardzo dziwny obiaw ktory mam to drżenie łydek mniej wiecej jak na załączonym filmie www.youtube.com/watch?v=2iatdedaTl0
Czeka mnie jakaś operacja czy raczej rehabilitacja? prosze pomozcie bo nie wiem jak te 2 miesiace przeczekac
Moge sie podjac jakiejs pracy czy lepiej poczekac do wizyty? - Gość
- badanie EEG głowy u dziecka 8lat
- Bul glowy
Witam od miesioca boli mnie prawa srtona glowy bul jest od rana do Wieczora bylam na ct wszystko...
- Przepuklina l5/s1
Witam... 20 Października przeszedłem usuniecie przepukliny Odcinka...
- DRZENIE LEWEJ REKI/
Mam juz serdecznie dosyc drzenia Holmesa w mojej lewej rece.Ona drzy juz 20 lat po rozleglym...