Witam, bardzo proszę o podzielenie się opiniami na temat stosowania leku Topamax....
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: przepuklina kregoslopa (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przepuklina-kregoslopa/watek/493759/1.html#p493759https://www.forumneurologiczne.pl/forum/przepuklina-kregoslopa/watek/493759/1.html przepuklina kregoslopa
Witam,jestem tu nowy ja zapewnie wiekszosc potrzebujacych pomocy.
Oto moj wynik badaniaMR.
Wbadaniu MR ledzwiowego odcinka kregoslopa widoczne splycenia jegofizjologicznej lordozy.
Na poziomieL3/L4 krazek miedzykregowy z obecnoscia niewielkiej posrodkowej przepukliny z centralnym uszkodzeniempierscienia wloknistego uciskajacej nie co worek oponowy.
Na poziomie L4/L5 krazek miedzykregowy o obnizonej wysokosci z obecnoscia kolejnej,wiekszej posrodkowej przepukliny przemieszczonej podwiazkowo ku dolowi uciskajac worek oponowy.
Na poziomie L5/S1 widoczna nie wielka,lewoboczna przepuklina krazka miedzykregowego uciskajaca lewy korzen S1
Wszystkie opisane ponizej o degenaracyjnie obnizonym sygnale w obrazach T2 zaleznych.
Dodatkowo na poziomie L4/L5 w zakresie przykrazkowych czesci trzonow widoczne pasmowate strefy zwyrodnienia tluszczowego.
Trzon dolnych kregow piersiowych oraz gornych ledzwiowych z obecnoscia nie wielkich guzkow Schmorla.
Po za tym kregi ledzwiowe wskazuja zaznaczone zmiany zwyrodnieniowe na krawedziach trzonow oraz w stawach miedzykregowych.
W zakresie stozka rdzenia,wlokien ogona konskiego i nici koncowej zmian ogniskowych nie wykazano.
Tyle co co opisu,teraz obiawy.
Rwa kulszowa dopadla mnie w kwietni w same Sw z okropnym bolem,ale juz rano bol zamienil sie w zdretwienie od posladka lewego az po stope i tak jest do dzis,utykam ale idzie zyc
Mam pytanie,czy juz jestem do tz. odszczalu czy nie obejdzie sie bez operacji? Dodam ze nie leczylem zadnymi prochami tylko wit.B. i czy jest taka szansa ze przepukliny zejda samoczynnie? Bo ja zawsze wychodzilem z zalozenia ze samo wlazlo samo wyjdzie - Gość
- Lek topamax, a problemy żołądkowe
- Wyściółczak
Witam. Potrzebuję pomocy i szczerze nie wiem, gdzie się z tym udać. Mój...
- Błyski przed oczami
Dzień dobry Od niespełna roku raz na jakiś czas pojawiają się u mnie...
- Ból niedowlad nogi
Witam.Szukam pomocy w odpowiedzi na moje dolegliwości może ktoś...