Witam byłem na rezonansie magnetycznym głowy.Wykryto torbiel pajęczynówki...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Proszę o jakieś wskazówki! (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/prosze-o-jakies-wskazowki/watek/735973/1.html#p735973https://www.forumneurologiczne.pl/forum/prosze-o-jakies-wskazowki/watek/735973/1.html Proszę o jakieś wskazówki!
Witam!
Od ponad dwóch lat niepokoją mnie następujące objawy:
- częste pulsowanie i skurcze mięśni: twarzy, klatki piersiowej, okolice uszu. Objawy są coraz częstsze
i bardziej intensywne. Czasami sprawiają mi ból. Czuje jakby mięśnie się przemieszczały.
- drętwienie palcy lewej dłoni: najmniejszy i sąsiedni
- zaburzenia pamięci
- pieczenie oczu, częste łzawienie, mimowolne ruchy gałek ocznych, ból gdy sobie coś przypominam lub wyobrażam,
zaburzenia widzenia(częściowa utrata wzroku)
- mimowolne ruchy różnych części ciała: kończyny dolne i górne, twarz (coś w rodzaju tików nerwowych), korpus, oczy, język.
Tak jakby we wszystko zaangażowane były mięśnie.
- obniżenie sprawności intelektualnych: pamięć, koncentracja, percepcje, ( jakby coś zakłucało prawidłowe funkcjonowanie
mojego organizmu fizycznie i psychicznie)
- zaburzenia oddychania
- być może we wszystko zaangażowany jest układ nerwowy i coś zakłuca jego prace, ale to tylko przypuszczenie.
- napięcia mięśni karku
Przez pewien okres czasu brałem leki na Neuralgię ale nie pomogły. Niektóre objawy z czasem mijają i po jakimś czasie
powracają. Czasami nie mogę tego wytrzymać i nie wiem co sie ze mną dzieje. Lekarze w Anglii powiedzieli, że to wszystko
może być spowodowane stresem, ale nie wydaje mi sie aby stres miał aż tak duży wpływ na to co dzieje się z moim ciałem.
Czasami mam wrażenie jakby mnie skręcało od środka. Miałem wykonaną Tomografię Komputerową ale lekarze nic poważnego
nie zauważyli.
Proszę o jakieś wskazówki co to może być, ponieważ wielu lekarz pierwszego kontaktu nie ma pojęcia czym spowodowane są dane objawy.
Z góry Dziękuje! - Gość
- Torbiel pajęczynówki tylnego dołu czaszki
- Torbiel pajęczynówki tylnego dołu czaszki
Witam byłem na rezonansie magnetycznym głowy.Wykryto torbiel pajęczynówki...
- Lek topamax, a problemy żołądkowe
Witam, bardzo proszę o podzielenie się opiniami na temat stosowania leku Topamax....
- Czy wodogłowie jest dziedziczne?
Witam.Mój partner urodził się z wodogłowiem. Czy istnieje ryzyko ze nasze...