Witam. W 2020 roku zdiagnozowano u mnie zespół lęku uogólnionego...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Prośba o pomoc (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/prosba-o-pomoc/watek/950392/1.html#p950392https://www.forumneurologiczne.pl/forum/prosba-o-pomoc/watek/950392/1.html Prośba o pomoc Gość
Witam!
Nie wiem od czego zacząć, może po prostu od początku.
Choruję na stwardnienie rozsiane (SM) –postać wtórnie postępująca-jestem młodym człowiekiem, przekroczyłem 30 rok życia a już objawy utrudniają mi funkcjonowanie w znacznym stopniu. Mam problemy z prawidłowym poruszaniem się, problemy z pamięcią, ciężko utrzymać mi równowagę, mam zaburzoną koordynację ruchową oraz brak precyzji dłoni, ciągłe bóle dolnych kończyn. Często zdarza mi się widzieć tak jakby podwójnie z utratą ostrości widzenia. Mówię coraz cichszym głosem mimo chęci co mnie stresuje i złości gdy muszę powtarzać po kilka razy zdanie.
Muszę przyjmować bardzo drogie leki, jesteśmy z rodziną w trudnej sytuacji finansowej, nie stać nas.
Ceny tych leków są obłędne i nieludzkie. Miesięczny koszt terapii farmakologicznej to kilka tysięcy złotych.
Z leków w normalnych cenach pomaga mi Relanium oraz Baclofen (poniżej 20 zł za oba).
Nie da się żyć po ludzku płacąc tyle pieniążków za leczenie. Dlatego zgłaszam się do Państwa z prośbą by mogli Państwo mi choć pomóc, pomóc obniżyć te potworne koszta leczenia i żyć jak inni ludzie nie licząc na okrągło pieniędzy.
Przyjmując leki regularnie pozwoli mi to się cieszyć życiem na przyzwoitym poziomie dłużej.
Proszę o kontakt mailowy ludzi z empatią. Każda złotówka na leczenie jest ważna. Wierzę, że dobroć wraca do człowieka, przeczytałem to kiedyś w książce o buddyzmie i utkwiło mi to w pamięci.
Podaję tutaj swój kontakt mailowy: [email protected]
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za ewentualną pomoc. - Gość
- Kryptopiroluria
- DRZENIE LEWEJ REKI/
Mam juz serdecznie dosyc drzenia Holmesa w mojej lewej rece.Ona drzy juz 20 lat po rozleglym...
- Padaczka
Witam czy ktos może mi powiedziec czy po leku lamotrix moga wstąpić napady...
- Nietypowy przypadek
Dzień dobry,Piszę do Państwa z nadzieją, że przeczyta tą...