Witam, mój tata trafił do szpitala z trudnościami z oddychaniem. Okazało...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Problemy z myśleniem po dopalaczach (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/problemy-z-mysleniem-po-dopalaczach/watek/1062979/1.html#p1062979https://www.forumneurologiczne.pl/forum/problemy-z-mysleniem-po-dopalaczach/watek/1062979/1.html Problemy z myśleniem po dopalaczach Gość
Cześć wszystkim.
Nazywam sie Przemek i potrzebuje pomocy.
Krótko o mnie:
jestem uzalezniony od srodków pobudzajacych (amfetamina)- jednak od dluzszego czasu nie biore (od ok. 5 lat).- kiedys bralem czesto i duzo
od jakis 2-3 lat czesto pije alkohol (tj. ok 3-4 w tygodniu)- pije zeby sie upic- w sensie nie umiem wypic 1 drinka, pije aby odreagowac codzienne troski, stresy- tak mi sie wydaje.
W zyciu wszystko mi sie swietnie ukladalo do czasu az:
Ostatnio cos mnie podkusilo i wzialem 2 razy w odstepie tygodnia po 1 gr (3-mmc) czyli dopalacz powodujacy pobudzenie i euforie.
Od tego czasu minelo ok 3-4 tygodnie a ja mam ogromna pustke w glowie:
- mam ogromne problemy ze swobodnym wypowiadaniem zdan
- czesto brakuje mi slow (urywa mi zdanie)
- czuje sie mentalnie, duchowo na dnie
- mam ogromne wyzuty ze wrócilem do tych srodków
- czuje sie jak by moje zycie nie mialo sensu. (gdybym mogl cofnac czas)
na powyzsze problemy kupiel sobie taki zestaw:
- lecytyne, kwasy omega 3, nootropil
- uprawiam duzo sporu
Nie wiem czy moje problemy leza po stronie psychiki czy raczej sa neurologiczne.
Prosze o jakas porade.. czy mam brac dalej ten zestaw czy odstawic? nie czuje zeby mi to pomagalo
czy wystarczy nie brac wiecej i odczekac a wszystko sie odbuduje? czy mam isc do lekarza.. do jakiego?.. do psychologa?
Z gory dziekuje za Pomoc - Gość
- Delirium po śpiączce farmakologicznej
- Karate / EEG - zmiany napadowe uogólnione
Witam,Chcialem sie podzielic sytuacja jaka mam w tej chwili z moim 12-letnim synem. Od...
- Emg
Witam byłam dziś na badaniu emg nerwu lokciowego i posrodkowego. Mam j z wynik ale...
- Uszkodzony układ pozapiramidowy po neuroleptykach
Witam, byłem 2 lata jako nieletni w zakładzie psychiatrycznym przez te dwa lata...