Witam, dziś byłem na ostatniej wizycie u swojej neurolożki dziecięcej przed...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: problem z kręgosłupem ... (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/problem-z-kregoslupem/watek/872835/1.html#p872835https://www.forumneurologiczne.pl/forum/problem-z-kregoslupem/watek/872835/1.html problem z kręgosłupem ... Gość
Witam,
Zacznę od tego ze od 6 lat uprawiam sporty silowe, resztę czasu spędzam przy biurku w dosyć nieciekawej dla kręgosłupa pozycji... jakies półtora roku temu podczas treningu na siłowni cos przeskoczylo mi w plecach czego efektem był straszliwy ból w klatce piersiowej ( zaraz nad splotem słonecznym po prawej stronie) nic z tym nie zrobilem i ćwiczyłem aż do momentu kiedy ból był nie do zniesienia. Następnie zrobilem sobie rezonans mag - rok temu a opis lekarski wyglada następująco "Badanie MR kręgosłupa poersiowego wykazuje na poziomie Th8-Th9 obecność pośrodkowo-prawobocznej wypukliny krążka międzykręgowego, która uciska na worek oponowy i zwęża prawy zachyłek boczny kanału kręgowego.
Degeneracyjne obniżenie sygnału tego krążka w obrazach T2 zależnych." po wynikach udałem sie pare razy do kręgarza po czym ból ustal. Mialem dosyć długa przerwę od siłowni jeden lekarz mówił mi ze mam chorobę zwana costohondritis, itp... Po powrocie na treningi wszystko było ok czasami pobolewalo ale ostatnie 8 miesięcy ćwiczyłem bez jakichkolwiek problemów, aż do momentu kiedy musiałem przez prace zrobic sobie 2 miesiące przerwy od treningów. Zarówno w trakcie jak i po przerwie bóle sie nawrocily. Teraz nawet nie jestem w stanie normalnie ćwiczyć ból promieniuje na klatce piersiowej i plecach a wizyty u kręgarza nie pomagają... takjakby nie mógł nastawić tego jednego kręgu - bo boli mnie cały czas w tym samym miejscu zastanawiam sie nad ponownym badaniem rezonansem.... A moze sa jeszcze jakies inne metody badań i moze ktos z Was lekarzy mógłby mi wskazać jak powinienem teraz postępować i co moze byc nie tak? Możliwe jest to aby kreg wypadł tak mocno ze bieda go sie nastawić? prz każdym wyciąganiu strzela mi w klatce - taki głos jak strzelanie w palcach ... POMOCY!! - Gość
- Migreny, a suplementy diety
- Drganie powieki
Witam, od miesiąca drga mi dolna powieka, codziennie kilka bądź kilkanaście...
- wodniaki podtwardówkowe
Cześć, szukam osób, które w dzieciństwie miały wodniaki...
- tk bez kontrastu wynik
Czy takim wynikiem należy się martwić? Mam 32 lata i czekam na konsultację u...