Witam szukam rodziców dzieci operowanych w szpitalu dziecięcym w Bydgoszczy u...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: PODEJRZENIE NEUROLOGA O POLINEUROPATI - PROSZE O POMOC (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/podejrzenie-neurologa-o-polineuropati-prosze-o-pomoc/watek/795563/1.html#p795563https://www.forumneurologiczne.pl/forum/podejrzenie-neurologa-o-polineuropati-prosze-o-pomoc/watek/795563/1.html PODEJRZENIE NEUROLOGA O POLINEUROPATI - PROSZE O POMOC
Witam wszystkich.
Mam nadzieję że piszę w odpowiednim miejscu, za pośrednictwem tego forum, chciałbym prosić o radę, pomoc. Może zacznę od początku, Mam teraz 31 a zaczęły się kilka lat temu, zauważyłem,że chodziło mi się coraz gorzej często bolały mnie mięśnie, najbardziej przy wchodzeniu przy schodach i jazdy na rowerze. Jakieś 2 lata temu wyjechałem do pracy w Wlk. Brytanii i już mieszkam, i z miesiąca na miesiąc coraz ciężej mi się chodziło więc poszedłem do angielskiego lekarza, ten oczywiście nie wie co mi jest więc skierował mnie na konsultacje do neurologa, lekarz neurolog też nie był zorientowany więc skierowali mnie na testy przewodnictwa w prądu w mięśniach górnych i dolnych. Po badaniu lekarz stwierdził że mięśnie w rękach działają prawidłowo, natomiast mięśnie w nogach słabo przewodzą prąd ponadto są bardzo małe i słabe. Po tym badaniu dostałem skierowanie rezonans magnetyczny i lekarz przepisał mi przeciwbólowy: Tramadol.
Rezonans magnetyczny dolnej części kręgosłupa "ponoć" nie stwierdził jakiś nie prawidłowości. Nie wiedząc dalej co jest zapisałem się do innego angielskiego który również nie wiedział zbytnio co mi jest, przepisał mi tylko dodatkowo kolejny lek Amitropylinum.
W sierpniu zeszłego roku kiedy byłem w Polsce udałem się prywatnie do lekarza neurologa i ten po dokładnych badaniach mojego ciała podejrzewa u mnie polineuropatię, chcąc wykluczyć tło genetyczne tej choroby moją mamę również skierował na testy, gdyż moja mama również ma problemy z chodzeniem w związku z wyrodnieniem stawów i udarem mózgu jakim przeszła kilkanaście lat temu, jednak badania nie potwierdziły iż moja choroba jest związana genetycznie. Po pierwszej wizycie przepisał mi dodatkowo leki o nazwie: Thiogamma 600 i Benfogamma plus oczywiście te co brałem wcześniej czyli Tramadol i Amitropylinum. Minęło 6 miesięcy jak je biorę i poprawy nie ma
A mnie coraz gorzej się chodzi od prawie roku chodzę przy pomocy laski, nie mogę biegać jeździć na rowerze a wchodzenie po schodach sprawia mi wiele bólu, w ostatnich dniach jak chodzę boli mnie w dolnych częściach pleców.
Proszę o jakieś rady może jest tutaj jakiś lekarz który miał podobny problem może wie co trzeba robić jakie badania leki itp. Z góry dziękuje Marcin - Gość
- Torbiel grzbietu nosa z penetracją do jamy czaszki
- Pulsowanie pleców
Dzień dobry od miesiąca pulsuje mi w plecach na wysokości łopatki byłam...
- DRZENIE LEWEJ REKI/
Mam juz serdecznie dosyc drzenia Holmesa w mojej lewej rece.Ona drzy juz 20 lat po rozleglym...
- EMG na poziomie stopy
Jestem z Wielkopolski, od dwuch miesięcy szukam poradni EMG,która robi badanie na...