Dzień dobry.Bardzo proszę o interpretację.Jestem bardzo zaniepokojony....
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Padaczka Skroniowa...? (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/padaczka-skroniowa/watek/976867/1.html#p976867https://www.forumneurologiczne.pl/forum/padaczka-skroniowa/watek/976867/1.html Padaczka Skroniowa...? Gość
Witajcie. Na wstępie tego postu chciałbym się przedstawić. Jestem Mateusz i mam 21 lat. Moje pierwsze problemy, które pojawiły się w życiu, związane z padaczką skroniową, najprawdopodobniej zaczęły się kilka lat temu, kiedy byłem jeszcze uczniem szkoły podstawowej. Pierwsze objawy pojawiały się podczas kąpieli, w pewnym momencie, na kilka sekund pojawiał się w mojej głowie szok, czułem się zszokowany tym, że tu jestem, jednak nigdy nie straciłem świadomości. Później, już za czasów gimnazjum pojawiły się kolejne objawy... Uczucie deja vu, wyzwalane przez zwykłe kichnięcie, albo rozmowę z kimkolwiek, po czym uczucie totalnego niepokoju i niesamowitego bólu głowy, którego nie dało się w zupełności stłumić środkami przeciwbólowymi. Po jakimś czasie, ten problem minął, jednak teraz, od grudnia 2014 roku, znowu wszystko zaczęło się dziać na nowo. Deja vu już teraz nie napada mnie raz dziennie, jak za czasów gimnazjum, a nawet 3 - 5 razy. Jest to na tyle nieprzyjemne, że po takim wydarzeniu muszę się położyć i łyknąć tabletkę. Po konsultacji z Panią Neurolog, stwierdziła, że objawy jak najbardziej mogą sugerować występowanie padaczki skroniowej. Badanie TK z kontrastem zaplanowane mam na ten piątek. EEG, to druga sprawa... Jeśli ktoś wie, gdzie na śląsku można wykonać eeg prywatnie, w niskiej cenie, prosiłbym o kontakt... Bo przychodnia, w której przyjmuje Pani neurolog ma podpisaną umowę z przychodnią, w której wykonują eeg wolne terminy ma dopiero pod koniec marca. Katorga. :/ A ze mną jest coraz gorzej, bo ostatnio zostałem pobity (oczywiście sprawca uciekł z miejsca zdarzenia), teraz do deja vu dołączyły objawy takie, jak chwilowe zapominanie słów, generalnie zaburzenia pamięci krótkotrwałej. mówią, że to normalne, jednak coraz bardziej się tym wszystkim niepokoję. Mam już dość, czasami boję się wstawać z łóżka, bo wiem, że za jakiś czas pojawi się to cholerne uczucie deja vu. I później ból głowy. Miał ktoś z Was podobny przypadek? I jezeli ktoś ma namiary na miejsce, gdzie można wykonać szybko, prywatnie eeg, w rozsądnej cenie, proszę o kontakt.
- Gość
- Proszę o pomoc- Wynik badania RM
- Padaczka
Witam czy ktos może mi powiedziec czy po leku lamotrix moga wstąpić napady...
- Ankieta-rola rodziny w rehabilitacji pacjenta po udarze
Dzień dobry,jestem studentką fizjoterapii i prowadzę badania do pracy...
- Dziwne drętwienia, bóle kończyn, głowy
(mężczyzna 27 lat)Cześć, na początku grudnia poczułem...