(mężczyzna 27 lat)Cześć, na początku grudnia poczułem...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Niedowład nerwu strzałkowego - nie dysk. (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/niedowlad-nerwu-strzalkowego-nie-dysk/watek/692036/1.html#p692036https://www.forumneurologiczne.pl/forum/niedowlad-nerwu-strzalkowego-nie-dysk/watek/692036/1.html Niedowład nerwu strzałkowego - nie dysk.
Dzień dobry,
chciałbym poradzić się Was, ponieważ nie wiem co dalej powinienem robić w związku z moją dolegliwością. Od początku - ok. 4tyg temu po 3 tygodniowej przerwie poszedłem biegać. Bo treningu miałem przez 2 dni obolały mięsień piszczeli. Ból minął, ale pojawił się niedowład nerwu strzałkowego - odrętwienie nad kostką, ograniczone czucie na grzbiecie stopy, trudności w stawaniu na pięcie. Poszedłem do neurologa - było podejrzenie, że to coś z dyskiem, jednak wyniki rezonansu mam w porządku - nie stwierdzono żadnej patologii w odcinku lędźwiowym. Wniosek lekarza - "tutaj bym zakończyła szukanie przyczyn, niech pan miesiąc poczeka, zobaczymy, może przejdzie". Trochę zmieszany tym wyprosiłem skierowanie na rehabilitacje tej nogi (najblizszy termin luty - wiec znów trzeba czekać). w międzyczasie trochę poczytałem w necie o chorobach, gdzie jednym z objawów są zaburzenia pracy tego nerwu i jestem w stresie. Do tego stopnia, ze jak wyczytalem, że przy ciężkich chorobach występuje również mrowienie i dretwienie dloni, to od razu wystąpiło ono u mnie. Zauważyłem, że w nocy drętwieje mi dłoń, drętwienie mija po kilku ruchach palcami. Co w takiej sytuacji powinienem robić. Czy szukać innego specjalisty? czy iść do tego samego i powiedzieć o drętwieniu dłoni? Wychodzę z założenia, że jeśli nie wiadomo od czego coś się dzieje, to trudno to wyleczyć, więc nie wierzę w "czekanie na poprawę". musi być przyczyna niedowładu nerwu, czemu lekarz tego nie chce weryfikować, szukać przyczyny, czemu nie zleci jakiegoś EKG nogi...
Poradźcie proszę co w takiej sytuacji powinno się zrobić, nie mam doświadczenia w problemach neurologicznych, może jest tak, że na wszystko potrzeba czasu i tyle to musi trwać, a może to kwestia braku chęci u specjalisty do doszukania się przyczyny i rozpoczęciu prawdziwego leczenia...
Dziękuję, pozdrawiam i życzę wesołych świąt!Ostatnia edycja: - Gość
- Dziwne drętwienia, bóle kończyn, głowy
- Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i rąk
Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i...
- Pulsowanie pleców
Dzień dobry od miesiąca pulsuje mi w plecach na wysokości łopatki byłam...
- Poproszę o pomoc w odczytaniu rezonansu magnetycznego mojej mamy
Opis badaniaBadanie MR glowy wykonano w sekwencji T1, T2, FLAIR, DWI w płaszczyznach...