Witam szukam rodziców dzieci operowanych w szpitalu dziecięcym w Bydgoszczy u...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Neurochirurgia - zespół psychoorganiczny, zaklipsowanie tetniaka. (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/neurochirurgia-zespol-psychoorganiczny-zaklipsowanie-tetniaka/watek/1499740/1.html#p1499740https://www.forumneurologiczne.pl/forum/neurochirurgia-zespol-psychoorganiczny-zaklipsowanie-tetniaka/watek/1499740/1.html Neurochirurgia - zespół psychoorganiczny, zaklipsowanie tetniaka.
Cześć
Moja mama jest 6 tygodni po operacji zaklipsowania tetniaka (otwarcie czaszki itp.)
Sprawa wyglada tak : tętniak na 43mm na 16mm
Mama wraz ze mną wracała do domu - ona rower, ja na nogach i nagle mówi ze ma niesamowity ból głowy, naciagalo ja, światłowstręt! Poszłyśmy do lekarza od razu ponieważ mamy sąsiada internistę. Lekarz dał leki na obniżenie ciśnienia miała 180/100 od razu poszła spac, na następny dzień dalej ból i tak przeleżała 5 dni, w 6 dniu poszłyśmy do sąsiada znów i dał skierowanie pilne do szpitala na prześwietlenie. Mama nie miała żadnych zasłabnięć! NIC! Przewieziono ja do wojewódzkiego gdzie stwierdzono pęknięcie tetniaka! Przez 10 dni leżała w szpitalu wojewódzkim gdzie czekała na operacje ponieważ przez te 5 dni skurczyło się coś w mózgu... Nie znam się na tym. Do czasu przed operacja była bardzo ogarnięta wszystko wiedziała itp. Po operacji mówiła ze ma problemy z pamięcią, nie wie który jest dzień i miesiąc, ledwo wiedziała jaki rok... Potem dostała leki (jeśli ktoś mi odpowie to napisze dokładnie jakie) od tych leków jakby pamięć się jeszcze bardziej pogorszyła. Gadała od rzeczy bardzo nie składnie i gubiła wątek... Jakby stan się nie poprawiał za bardzo. 6 dni temu wróciła do domu i z dnia na dzień jest coraz gorzej mam na myśli : halicynacje (szczury, myszy, pająki, wszy ze biegają), urojone bóle, czasem się drze a czasem jest apatyczna, ostatnio się budzi w nocy i mówi „bebebebebe” zastępuje słowa „bebebebe łełe wewewe” i ona się aż drze a nie mówi, mówi tylko pojedyncze słowa. Dostała citobax ponieważ ma lęki (psychotrop - antydepresant), nie wstaje z łóżka, nie chce jeść. DODAM ZE STWIERDZONO JEJ ZESPÓŁ PSYCHOORGANICZNY. Chciałabym znać wasza opinie czy to normalne? Wydaje mi się ze nie, jestem zdruzgotana! Zostanie jej tak czy będzie już zawsze niepełnosprawna? - Gość
- Torbiel grzbietu nosa z penetracją do jamy czaszki
- Odstawienie leków
Hej,Czy ktoś z Was jest po odstawieniu leków przeciwpadaczkowych?Czy napady...
- badanie EEG głowy u dziecka 8lat
Zapis zróżnicowany przestrzennie. W odprowadzeniach ciemieniowo-potylicznych...
- Proszę o pomoc- Wynik badania RM
Dzień dobry.Bardzo proszę o interpretację.Jestem bardzo zaniepokojony....