Jaki jest związek obnizonego napięcia mięśniowego u dziecka z pracą...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Kręgosłup, Problem:( (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/kregoslup-problem/watek/500593/1.html#p500593https://www.forumneurologiczne.pl/forum/kregoslup-problem/watek/500593/1.html Kręgosłup, Problem:(
witam.
Od razu przejde do konkretow:
Badanie MR i RTG z 10 wrzesnia 2010r
Ledzwiowy:
Niewielka prawoboczna skolioza.
Guzki schmorla w blaszkach granicznych trzonów kręgowych w odc. L.
zmiany zwyr. krazkowL2L3 L3L4 Z OBNIZENIEM ICH WYSOKOSCI i sygnału oraz L4L5 i L5S1 z obniżenie ich wysokości bez zmian sygnału.. nA POZ. L5-S1 niewielka prawoboczna wypuklina ze splyceniem prawego zachylka bocznego i otworu m-kreg.
Pozatym kanał kręgowy bez cech stenozy. Stożek rdzenia o Prawidłowym sygnale.
piersiowy:
Słycenie kifozy piersiowej. drobne guzki schmorla w blaszkach granicznych trzonów kręgów TH7TH12 lewoboczna skolioza. zmiany zwyr. krazkow od TH6 do TH11 Z obniżeniem ich wysokości i sygnałui drobnymi osteofitami na krawędziach trzonów. Na poz TH10-TH11 widoczna centralno prawoboczna wypuklina krazka z uciskiem na worek opony twardej i zwezeniem prawego zachylka bocznego i otworu miedzykregowego z uciskiem na korzen n. Na pozostałych poziomach kanał kręgowy bez cech stenozy. Rdzeń kręgowy w odc.; TH o prawidłowym sygnale.
Szyjny, tylko zwykłe RTG:
Wyrównanie fizjologiczne lordozy szyjnej, obniżenie tarczy między kręgowej C5-6. Dolne trzony piersiowe zrotowane ku stronie lewej, pozatym zmian kostnych odcinek persiowy nie wykazuje.
I to by było na tyle, przygoda ztym kręgosłupem trwa od momentu szybkiego wchodzenia po schodach, chociaż miałem z nim spokój prze około 6 lat. Chodzę po lekarzach zażywam co raz to inne leki (syrdalud, myolastam) itd,. niestety nic nie pomaga, miałem zabiegi krioterapii, też nic nie dało, teraz zacząłem typową rechabilitacje, masaż + jakieś tam ćwiczenia też nic nie daje. Moje dolegliwości wyglądają następująco, rano wstaje przez 5 minut wszystko ok, potym czasie zaczyna sie coś jakby ''ciągnięcie'' pod prawym kolanem, ogólnie dziwne uczucie w nogach, na poz. TH10 TH11 odczuwam kłucie i jakby takie lekkie ''palenie'' w odcinku lędzwiowym dolegliwości bólowych ani innych nie ma. Szyjny zaś: przez około 2 m-cy drętwiały mi małe palce u rąk w nocy, no ale to przeszło, chyba? już 2 noce spokój, zaś pojawiło się w lewej ręce kiedy ją trzymam opartą łokciem na biurku skierowana ku górze drżenie bicepsu, znowu coś nie tak??? Pozatym jakby było mało obydwie nogi spuchnięte od kolan w góre, czasami drgania mieśni w obydwu nogach i sporadycznie w rekach, a już po masażu to do przesady drgają szczególnie łydki i stopa od wewnętrznej strony.
Dolegliwości typowo bólowych brak (odpukać w niemalowane) jedynie te kłucie, drgania, no i drętwienia palcy w nocy.
Czy te puchnięcie nóg może być spowodowane od kręgosłupa???
A jeszcze jedno, robiłem ostatnio wszystkie badania z krwi i moczu i wszystko w normie.
No i w ogóle może ktoś mi coś doradzi??? Może sie ktoś wypowie co to przeszedł??? Czy może znajdzie się jakiś fachowiec.
Pozdrawiam i z góry dziękuje za ewentualne wypowiedzi.Ostatnia edycja: - Gość
- Obnizone napięcie mięśniowe
- Torbiel pajęczynówki tylnego dołu czaszki
Witam byłem na rezonansie magnetycznym głowy.Wykryto torbiel pajęczynówki...
- Drganie powieki
Witam, od jakiegoś roku, dwóch drga mi górna lewa powieka, codziennie, nie...
- Ból niedowlad nogi
Witam.Szukam pomocy w odpowiedzi na moje dolegliwości może ktoś...