Witajcie. Jakich rozmiarów był wasz tętniak, który zakwalifikowany...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Gruźlicze zapalenie opon mózgowych (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/gruzlicze-zapalenie-opon-mozgowych/watek/689845/1.html#p689845https://www.forumneurologiczne.pl/forum/gruzlicze-zapalenie-opon-mozgowych/watek/689845/1.html Gruźlicze zapalenie opon mózgowych Gość
Mam problem... Mojego kolegę załapała podobno wyżej wymieniona choroba... Chodzi do innej szkoły, kontakt teoretycznie trochę ograniczony miałem, co jak co sąsiad...
Zaczęło się od standardowych objawów, wymioty, ostry ból głowy, z tego co mi wiadomo, nie mógł kompletnie wytrzymać. Trafil do szpitala w Krasnymstawie, tam leżał ok tygodnia, lecz z braku leku, został przewieziony do lublina. Tam leżał najpierw w 1 szpitalu, gdzie zbyt długo czekano na diagnozę i leczenie. Z powodu nasilenia objawów, zostal przeniesiony do 2 szpitala. Tam po wielu badaniach nie było wiadomo wciąż, jaka jest przyczyna zapalenia. Po jej odkryciu, rozpoczęto leczenie, zdecydowanie za późno. Pojawiły się kolejne objawy, nie wiedział jak nazwac podstawowe czynności itp. następnie stracił przytomność...
Po przebudzeniu 0 kontaktu... Ruszał tylko palcami u stóp, podnosił ręke i mruczal na pobranie flegmy z płuc itp. co nie powinno mialo mieć miejsca mówił lekarz w takim czasie. On ma świetna kondycję i wytrzymałość bo chodzil na zapasy i lekarz mówił, że gdyby to był przeciętny pacjent, to już by nie żył... W między czasie miał robiony zabieg na głowie, w celu odprowadzania płynu z mózgu. od dłuższego czasu jest tak samo... Dodatkowo gruźlica zaatakowala płuco i jest w śpiączce farmakologicznej już chyba 4 raz i jest pod respiratorem, gdyż trudno mu oddychać... Do tego wahajaca gorączka... Miał być przeniesiony do warszawy, ale w tym stanie nie można... stoimy w miejscu. Słyszałem również, że jakies zapadnięte płuco... ma być czyste, ale sam już nie wiem... Jutro ma mieć rezonans głowy i prześwietlenie pluc... Proszę, powiedzcie mi, doszedł już tak daleko, czy on z tego wyjdzie ? Bo ja już nie wiem, co mam ze sobą zrobić... Najgorsze jest czekanie, szczególnie na jutrzejsze badania... proszę o szybka odpowiedz... - Gość
- Jak duży tętniak?Forum: Udary i tętniaki
- Czy jest szansa ze odzyskam papiery (wypisy ze szpitala itp)
Czy jest mozliwosc ze odzyskam te papiery ktore złozylam jak starałam sie o orzeczenie...
- Glejak wielopostaciowy w rdzeniu kręgowym
Dzień dobry, czy ktoś słyszał o glejaku 4 stopnia w rdzeniu kręgowym?...
- wodniaki podtwardówkowe
Cześć, szukam osób, które w dzieciństwie miały wodniaki...