Od 5 lat borykam się z nietypowym zachowaniem układu nerwowego, bardzo nieprzyjemne...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Drgawki. (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/drgawki/watek/482633/1.html#p482633https://www.forumneurologiczne.pl/forum/drgawki/watek/482633/1.html Drgawki.
Kilka miesięcy temu po silnym zdenerwowaniu dostałam ataku drgawek. Trwało to kilkanaście minut, wykręcało mnie na wszystkie strony, telepało każdą możliwą kończyną, zęby obijały się o siebie, nie straciłam przytomności. Sytuacja zaczęła się coraz cześciej powtarzać. Pojawiła się również po wybudzaniu z narkozy. Kilka tygodni temu pojawił się bardzo silny ból głowy, niepodobny do migreny. Nie przechodził przez kilka dni po żadnych tabletkach przeciwbólowych. Zmierzyłam wtedy ciśnienie i od tego momentu zauważyłam, że mam niskie w porównaniu do wcześniejszego okresu życia. Miewam zazwyczaj w okolicach 95/57, przy czym puls raz wynosi 90 a raz jest zwyczajny. Wcześniej miałam wzorowe ciśnienie. Głowa zazwyczaj boli mnie rano, a czasem nawet wybudza ze snu. Boli mnie także odcinek szyjny kręgosłupa. Nie pomagają maści, leki przeciwbólowe. Dodam, że przy próbie wysiłku fizycznego ból się nasila - zarówno głowy jak i kręgosłupa. Miewam również dosyć duże problemy z pamięcią. Mylą mi się fakty, zdarzenia. Czasami także występuje dosyć silny ból palców u rąk (zazwyczaj prawej), czasem wypada mi coś z rąk, nie umiem jej zgiąć w pięść do końca - sprawia mi to ból. Chłopak uważa, że zaczęłam mówić chaotycznie, bardzo zmieniłam się pod względem charakteru na przestrzeni ostatnich miesięcy. Moje pytanie: czy wyżej wymienione objawy są związane z nerwowością, coś jest z kręgosłupem czy mogą świadczyć o czymś innym?
- Gość
- Nadwrażliwość układu nerwowego
- Wyściółczak
Witam. Potrzebuję pomocy i szczerze nie wiem, gdzie się z tym udać. Mój...
- Ból niedowlad nogi
Witam.Szukam pomocy w odpowiedzi na moje dolegliwości może ktoś...
- Czy wodogłowie jest dziedziczne?
Witam.Mój partner urodził się z wodogłowiem. Czy istnieje ryzyko ze nasze...