Dzień dobry.Bardzo proszę o interpretację.Jestem bardzo zaniepokojony....
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Czy to neuralgia? (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/czy-to-neuralgia/watek/1118055/1.html#p1118055https://www.forumneurologiczne.pl/forum/czy-to-neuralgia/watek/1118055/1.html Czy to neuralgia?
Witam,
Od jakiegoś czasu borykam się z dziwnymi bólami twarzy i zębów. Chciałabym, aby ktoś pomógł, doradził czy bóle te mogą być w jakiś sposób powiązane z neuralgią czy też nie.
Odczuwam ból w okolicy górnej szóstki po prawej stronie, ma on charakter uciskowy, czasem przeszywający - tak jakby ząb był zepsuty, jednak stomatolog stwierdził, że wszystko jest w porządku. Ból zwiększa się bądź pojawia przy wysiłku fizycznym, mówieniu, oddychaniu, piciu, leżeniu na danej stronie - niekiedy promieniuje do policzka, oka i skroni. Jest bardzo rozlany i trudny do określenia. Bywa, że pojawia się gdy śpię, a czasem właśnie wtedy przechodzi. Niekiedy boli parę sekund i przechodzi, innym razem pobolewa całym dniami. Niestety to nie wszystko...
Niedawno miałam usuwaną szóstkę z lewej strony u góry (bo mnie bolała, a ząb był już leczony kanałowo kiedyś) - zabieg był bardzo skomplikowany, przedwczoraj ranę miałam ponownie otwieraną, gdyż okazało się, iż pozostał tam kawałek wypełnianego niegdyś korzenia. Teraz zszyta rana pięknie się goi, wszystko jest okej, ale ja odczuwam dziwny ból z tej strony - jest trochę podobny do bólu tego drugiego zęba, który opisałam powyżej, ale ma charakter bardziej przeszywający. Czuję jakby ktoś dmuchał mi w ranę po zębie zimnym powietrzem, ból ten również rozchodzi się aż do policzka, skroni i oka. Zwiększa się przy spożywaniu zimnych pokarmów i napojów, wysiłku, itp. I również pojawia się nieregularnie - czasem trwa nonstop cały dzień, a czasem przechodzi na kilka godzin. Czy ból zniknie gdy rana po zębie się zagoi? Czy te dziwne bóle okolicy zębów to neuralgia, a może coś innego? - Gość
- Proszę o pomoc- Wynik badania RM
- Nietypowy przypadek
Dzień dobry,Piszę do Państwa z nadzieją, że przeczyta tą...
- Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i rąk
Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i...
- Spanie
Witam od paru dni mam takie cos ze przy zasypianiu gdy wchodzę w sen odrazu się...