Witam czy ktos może mi powiedziec czy po leku lamotrix moga wstąpić napady...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Bardzo proszę o pomoc . (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/bardzo-prosze-o-pomoc/watek/733354/1.html#p733354https://www.forumneurologiczne.pl/forum/bardzo-prosze-o-pomoc/watek/733354/1.html Bardzo proszę o pomoc .
Mąż ma 37 lat, choroba zaczęła się ok. dwa lata temu . Prawa strona ciała zwlaszcza kończyny odczuwa bezwład, w nocy ma bóle nogi i mocne szarpania w dzień drżenie, od kręgosłupa szyjnego odczuwa drętwienie twarzy z prawej strony. Miał robione badania rezonansu kręgosłupa oto wyniki
kręgosłup piersiowy:
kryfoza piersiowa spłycona, lewoboczna głęboka skolioza .Krążki m-kręgowe w odcinku TH w granicy normy wysokości i sygnalu.Zaostrzenia na krawędziach powierzchnich trzonów kręgowych i w stawach m-Kręgowych głównie środkowego odcinka kręgoslupa piersiowego. Tylno-boczna lewa wypuklina krążka m-k Th 11/12 ze zwężeniem lewego otworu m-k.
Lekarz stwierdził,że te wyniki nic nie wykazały więc zrobiliśmy badania kręgoslupa szyjnego, oto wynik :
Kręgoslup szyjny :
Lordoza szyjna zachowana prawidlowo.Krążki międzykręgowe C2-C5 z cechami częściowej dehydratacji,krążek m-k C5/6 odwodniony,o obniżonej wysokości. Osteofity na tylnych krawędziach trzonów C5 i C6 ze zwężeniem otworow m-k. Na poziomie C5/6 centralna wypuklina krążka m-k, z modelacją worka oponowego, redukcją rezerwy objętościowej kanału kręgowego z obustronnym przewężeniem otworów m-k .
Proszę mi powiedzieć co mu może dolegać . Chodzi od lekarza do lekarza z "kwitkiem" i żaden nic nie wie . Jak a zwłaszcza co ma leczyć ? - Gość
- Padaczka
- Proszę o pomoc- Wynik badania RM
Dzień dobry.Bardzo proszę o interpretację.Jestem bardzo zaniepokojony....
- VcZY CZLO3WIEK Z NACZYNIAKIEM W PNIU MOZGU MOZE MIEC ROBIONY ZABIEG FUS,BY ZLIKWIDOWAC DRZENIE HOLMESA W LEWEJ RECE?
ODPOWIEDZ NA TO PYTANIE POWYZSZE JEST BARDZO WAZNA DLA MNIE
- Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i rąk
Ból/drętwienie lewego jądra z jednoczesnym drętwieniem nóg i...