Hej wszystkim! Mam takie pytanko a mianowicie Gdy mialam 14 lat przebyłam bakteryjne...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: Bardzo, bardzo proszę o pomoc w odczytaniu eeg. Wizyta u neurologa dopiero za trzy miesiące ;\ (1)
- https://www.forumneurologiczne.pl/forum/bardzo-bardzo-prosze-o-pomoc-w-odczytaniu-eeg-wizyta-u-neurologa-dopiero-za-trzy-miesiace/watek/1053433/1.html#p1053433https://www.forumneurologiczne.pl/forum/bardzo-bardzo-prosze-o-pomoc-w-odczytaniu-eeg-wizyta-u-neurologa-dopiero-za-trzy-miesiace/watek/1053433/1.html Bardzo, bardzo proszę o pomoc w odczytaniu eeg. Wizyta u neurologa dopiero za trzy miesiące ;\\ Gość
Witam, chciałam prosić o pomoc w odczytaniu wyniku eeg. Ponieważ wizyta u neurologa dopiero za trzy miesiące chciałabym chociaż wstępnie wiedzieć z czym mam do czynienia ;\
Opis badania: Zapis wykonano w czuwaniu. Czynność podstawowa alfa 9c/sek. o amplitudzie do 60 uV symetryczna, synchroniczna, dobrze zróżnicowana przestrzennie. W odprowadzeniach czołowych obecna jest odcinkami czynność beta. FS nie wpływa na zapis- wodzenie dobre (12 Hz).
W czasie Hv w badaniu obserwuje się około 2sek. uogólnioną zmianę o niewielkim napadowym charakterze złożoną z fal z pogranicza theta i alfa o wyostrzonym rysunku i ampl. do 70 uV a w odprowadzeniach potylicznych także pojawienie fal ostrych, poza tym HV nie zmienia w sposób istotny zapisu. RZ wyrażona.
Orzeczenie: Zapis nie mieści się w granicach normy. Obserwuje się opisana powyżej hipersynchroniczną zmianę. W związku z tym, że nie jest to zmiana duża oraz wywiadem proponuje badanie po deprywacji snu.
Czy mogłabym prosić o przełożenie tego na język polski? Czego mogę się spodziewać po takich wynikach?
Pozdrawiam serdecznie - Gość
- Zaburzenia po zapaleniu opon mozgowych
- wylew i śpiączka - jak pomóc, co robić w czasie covidu
Dzień dobryZnalazłam to forum i dużo czytałam tutaj o przypadkach waszych...
- Dystonia -Blepharozpazmus
Czy ostrzyknięcie botoksem w związku z leczeniem dystonii dzień przed...
- Drętwienie palców w lewej stopie przy dotyku
Od jakiegoś czasu mam drętwienie palców przy dotyku w lewej stopie. Jak...