Kochani dokładnie dziś mija mc i 7 dni jak mój mąż jest w...
Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta
Temat: zaburzenia snu u niemowląc (1)
- http://www.forumneurologiczne.pl/forum/zaburzenia-snu-u-niemowlac/watek/467777/1.html#p467777http://www.forumneurologiczne.pl/forum/zaburzenia-snu-u-niemowlac/watek/467777/1.html zaburzenia snu u niemowląc
dzien dobry
bardzo prosze o pomoc.jestem juz bardzo zmeczona i nie daje rady.Moja prawie 8mio miesięczna córeczka nie przesypia nocy od urodzenia.a dokladniej budzi sie kilka razy w nocy.czasem nawet co 20-30 minut odkąd nauczyla sie siadac juz nie tylko wierci sie w łóżeczku ale siada i placze.czesto ma zamkniete oczy.
nasz dzien wygląda tak: sniadanie,zabawa,2 sniadanie,drzemka,obiad,zabawa,drzemka,spacer,kąpiel,karmienie i sen.zaznacze ze nie mam problemu z usypianie.zasypia sama.dzien zaczyna sie ok 7 a konczy ok 20stej.drzemki w ciągu dnia trwają ok 1-2h.dziecko w nocy budzi sie z placzem,a ja jestem juz wykonczoną ciąglym jej uspokajaniem.nie podnosze jej z łózeczka,nie daje w nocy mleka.podaje wode,rzadko herbatke.zdarzylo mi sie wziac ją na rece i uspokoic kiedy juz bylam totalnie wykonczona.pozatym wszedzie czytam i slysze ze dzieci w tym wieku jedzą ok 180ml mleka/kaszki itd.A moje dziecko chyba tylko raz w zyciu tyle zjadlo.zazwyczaj jest to ok 140-150ml.przerwy miedzy posilkami to ok 3-4h.juz podjelam próbe wydluzenia przerw.ale niestety efekt byl odwrotny do zamierzonego.dziecko zjadalo jeszcze mniej.mieszkam w uk.nie mam mozliwosci konsultacji z pediatrą tutaj,a w pl bede dopiero w lipcu.wiem ze moze byc wiele przyczyn problemów ze snem.mamy staly plan dnia,posilki o stalych godzinach.nawet kaszke podaje na noc z nadzieją ze dluzej pospi.niestety nic to nie daje.a ja po 8 miesiącach nie spalam dluzej niz 3h jednorazowo.córeczka jest w fazie ząbkowania.narazie nic nie widac ale wiem ze juz jest blisko.Lecz problemy z wybudzaniem sie w nocy trwają odkąd pamietam.Mój mąż choruje na somnambulizm,ja przeszlam depresje poporodową,dziecko po urodzeniu dostalo 4ptk w pierwszej minucie i 7ptk w piątej.czy to ma jakis związek z obecną sytuacją? juz rózne rzeczy przychodzą mi do glowy.od refluksu (dziecko nigdy nie ulewalo),do adhd czy choroby neurologicznej,a nawet uszkodzenia mózgu.przepraszam za te czarne mysli.jednak jestem juz w takim stanie wycienczenia ze nie potrafie obecnie myslec pozytywnie.bardzo bardzo prosze o pomoc.
serdecznie dziękuje i pozdrawiam - Gość
- śpiączka farmakologiczna - brak przyczyny
- Ból głowy
Witam Mam 37 lat i od dwóch tygodni mam ból głowy. Boli mnie codziennie z...
- Niedrozna tetnica po udarze
Witam rok temu przeszedłem udar mózgu,przyczyną byla niedrozna tetnica wewn....
- GRAH SHANTI MANTRA +91-9001485972 How to v-a-s-h-i-k-a-r-a-n a married woman In Hackney
GRAH SHANTI MANTRA +91-9001485972 How to v-a-s-h-i-k-a-r-a-n a married woman In HackneyGRAH...