Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta.

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (3.2)
      Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (578) Artykuły (40) Porady (15) Społeczność (486) Szukaj  

Forum - Neurologia - specjalista radzi, dla pacjenta.

problemy w głowie [2]

• Dodano: 30-08-2010, 21:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam.
      Jestem kierowcą auta ciężarowego, i od ponad pół roku mam dolegliwości w postaci dziwnego jakby uścisku w głowie, i jakby zaburzone pole widzenia (objawy są podobne w marketach, tam gdzie jest duży zgiełk chaos i przestrzeń)nie mogę się rozluźnić i muszę być skoncentrowany na jednym, robiłem badania laryngolog,neurolog,okulista,kardiolog,usg Dopplera,wszystko bez zmian. Zmiany mam w kręgosłupie tj.rtg i Mr. kręgów szyjnych : wyprostowana lordoza,zwyrodnienia,przepuklina. Lędźwiowego robiłem rtg,wykazało podobne zmiany,od kilku dni mam lekko odrętwiałe palce lewej ręki i dosyć dobrze odczuwam kręgosłup lędźwiowy. A morze jest to coś na tle psychicznym. Robiłem także TK głowy ; bez zmian.
      Proszę o poradę gdyż nie mogę prowadzić .
      Pozdrawiam Jerzy eek
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 31-08-2010, 18:10
      •  
      •  
      •  
      •  
      Opisywane przez Pana dolegliwości mogą mieć różne podłoże. Mimo, że dotychczasowa diagnostyka nie wykazała żadnych nieprawidłowości zarówno w badaniach obrazowych mózgowia jak i odcinka szyjnego kręgosłupa - trudno ocenić czy u podłoża dolegliwości stoją zaburzenia o charkaterze czynnościowym - można to stwierdzić dopiero po wykluczeniu zmian strukturalnych. W przypadku współistniejących czynników środowiskowych (trudna sytuacja rodzinna, zawodowa, zaburzeń nastroju, snu itd.) pomocne byłoby również udanie się do specjalisty psychiatry. Jednak przy utrzymywaniu się dolegliwości a także pojawianiu się nowych, wskazana jest rekonsultacja w Poradni Neurologicznej (drętwienie kończyny) aby obiektywnie ocenić Pana stan neurologiczny.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?