użytkowników online: 4440

Komentarze tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę. Neurologia.

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (5.0)
      Neurologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów
       O grupie Forum  Wiadomości (509) Artykuły (30) Porady (10) Społeczność (45) Szukaj  

Forum - Komentarze tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę. Neurologia.

Bóle pleców – co powinieneś wiedzieć.. [7]

• Dodano: 12-05-2011, 13:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przeczytaj komentowany artykuł: Bóle pleców – co powinieneś wiedzieć..

bóle kręgosłupa sa zmora naszych czasów. trzeba im skutecznie przeciwdzialac od dziecinstwa. gdy jednak profilaktyka zawiedzie warto miec dobrego specjaliste ktory pomoze w czasie kryzysu.. osobiscie polecic moge klinike vertebralia ktora mi uratowala kregoslup. mam nadzieje, ze inni chorzy tez z tego wyjda
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 09-06-2011, 22:40
      •  
      •  
      •  
      •  
      zgadzam się ból kręgosłupa to naprawdę trudna sprawa. Niewiele rzeczy pomaga ten ból złagodzić dlatego tak ważna jest prewencja. Po serii zabiegów zleconych przez lekarza, zacząłem na własną rękę dbać o mój kręgosłup. Kolega polecił mi zabiegi na bazie wody siarczkowej w Malinowym Zdroju. Właśnie rozpocząłem serie, zobaczymy jakie efekty przyniesie, ale na dzień dzisiejszy już czuję efekty.
      • Dodano: 05-07-2011, 13:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moje plecy bola zawsze wtedy, gdy dlugo pracuje przy komputerze. po prostu. Plywanie, troche ruchu nie pomagaja. po prosu wiem, ze po dlugiej sesji przy kompie bede cierpiec z bolu. W takiej sytuacji stosuje Nurofen żel i klade sie spac. nastepnego dnia wstaje w o wiele lepszej formie. pozdrawiam.
      • Dodano: 12-12-2011, 17:07
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkich,

Sam ostatnio miałem poważne bóle kręgosłupa, były momenty, że mnie dosłownie "przecinało" na pół;/ Męczyłem się z tym kilka dobrych miesięcy, ąż trafiłem do fizjoterapeuty... 2 tyg odpowiednich cw pod jego okiem i ból zniknał teraz od czasu do czas jeszcez cw i jest git trafiłem rónież ostatnio na ciekawy blog z artykułami poświęconymi bółowi kręgosłupa...

Oto link:

rehailitacjawbolachkregoslupa.blogspot.com/

Pozdrawiam
      • Dodano: 13-03-2012, 16:10
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć,
      tak samo cierpiałem na bóle pleców, przede wszystkim w odcinku lędźwiowym. Jestem grafikiem i przy komputerze spędzam cały dzień, czasami więcej niż 12 godzin. Odkąd jednak kupiłem krzesło SpinaliS Hacker, bóle zniknęły. Cała sztuka polega na tym, że krzesło dostosowywuje się do każdego mego ruchu i wzmacnia mięśnie pleców. Jestem absolutnie zadowolony. Była to chyba najlepsza inwestycja w mym życiu.
      • Dodano: 04-04-2012, 15:37
      •  
      •  
      •  
      •  
      Też ma problemy z kręgosłupem, dodatkowo jeszcze ostatnio miałam uraz, teraz codziennie chodzę na rehabilitację - ćwiczenia korekcyjne, przychodzi do mnie rehabilitant z rehablitacji mobilnej pat medik. Za wcześnie jeszcze by mówić o jakiś efektach, bo to dopiero początek. Dodatkowo jeszcze smaruje maściami przeciwbólowymi, staram się nie przechładzać partii bolących i codziennie robię sobie gorące kąpiele z solą jodowo-bromową. Zobaczymy jak będzie, bo podobno trzeba tak robić codziennie przez minimum 3 tygodnie.Zobaczymy jak wtedy będzie, mam nadzieję, że lepiej.
      • Dodano: 23-04-2012, 22:29
      •  
      •  
      •  
      •  
      Od 10lat mam bóle pleców w okolicy krzyżowej,każdego dnia bez wyjątku!!! zażywałem różne leki,maści, napary masaże, zastrzyki, naświetlania,trzymam dietę mam dobre wyniki ogólne zero nadwagi 2x w tygodniu treningi aerobowe,rozciąganie wszystkich partii ciała i zerrrrrroooo poprawy,rano sztywnienie do czasu "rozchodzenia" wystarczy kilkadziesiąt minut w pozycji siedzącej i jestem "wykrzywiony" od czasu do czasu(tak raz na dwa lata) ataki rwy kulszowej,z paraliżem do stopy masakra!! nikt mi nie pomógł i wątpię czy jest taki magik co pomorze już nie mam złudzeń oczywiście zdjęcia RTG super kręgosłup okaz zdrowia!!! może jestem pechowcem walczę ale efektów brak,ale porady poczytac można to nie boli

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: