użytkowników online: 4777

Komentarze tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę. Neurologia.

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (5.0)
      Neurologia dla pacjenta i rodziny - komentarze do tekstów
       O grupie Forum  Wiadomości (509) Artykuły (30) Porady (10) Społeczność (45) Szukaj  

Forum - Komentarze tekstów dodane przez pacjenta i rodzinę. Neurologia.

Tomografia komputerowa. Informacje dla pacjenta [3]

• Dodano: 01-01-2010, 18:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Przeczytaj komentowany artykuł: Tomografia komputerowa. Informacje dla pacjenta

A ja mam takie pytanie...
      Na innym forum wyczytalam ze ponoc do takiego badania trzeba pozbyc sie metalowych elementow jak bizuteria np. - czy to prawda?
      Martwie sie bo kilka dni temu zmienilam kolczyk (-nos) z racji tego ze jest mniejszy dziurka musiala sie troche zrosnac poniewaz nie moge go juz wyciagnac.
      Mi osobiscie to nie przeszkadza (przynajmniej nie na razie) ale martwie sie troche co z ta tomografia frown

Hm.. moze ktos jest w stanie w ogole uzasadnic (jezeli faktycznie tak jest) dlaczego to przy takim badaniu nie sa wskazane te metalowe rzeczy?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      tak podczas badanie nie wolno miec metalowych przedmiotow typu okulary pierscinek naszyjnik kolczyki nie wykonuje sie tez TK u osob z metalowymi przedmiotami w ciele np z rozrusznikami serca
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      To prawda,że podczas badania nie można mieć nic z biżuterii. Może wtedy wyjść zlły wynik, a tak będziesz czuła się dobrze podczas badania smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Jak się uspokajasz?