użytkowników online: 5026

Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Uszkodzenie płata czołowego? [5]

• Dodano: 09-02-2012, 10:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,
      Ok. 3 miesiące temu z powodu intensywnych myśli samobójczych, po zażyciu leku przeciwdepresyjnego (asentra 50 mg) i wypiciu niewielkiej ilości alkoholu (mały kieliszek) po dwóch godzinach od zażycia leku, doszło do dziwnej "zmiany" w mojej głowie. Poczułem jakby coś się w niej przemieściło, powyżej czoła, i od tej chwili nastąpiło zupełne zgaszenie psychiczne - brak jakichkolwiek uczuć i emocji. Stan ten utrzymuje się niezmiennie od 3miesięcy, nie odczuwam emocji ani uczuć, a lekarze nie wiedzą co zrobić z tymi objawami (psychiatra sugeruje, że to depresja - ja zupełnie się z tym nie zgadzam, czuję że mam pogodny nastrój ale nie czuję ŻADNYCH uczuć).

Prosiłbym o pomoc, sugestie co do leczenia lub specjalisty, nie chcę pozostać w tym stanie do końca życia. Mam 26 lat.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 11-02-2012, 12:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      nie wiem, co się mogło "przemieścić", brzmi to dziwacznie, ale skoro masz takie odczucia i objawy jak opisujesz, to pomaszeruj do neurologa i neuropsychologa.

nieważne - ręką, nogą czy okiem - byle się komunikować

• Dodano: 11-02-2012, 22:55
      •  
      •  
      •  
      •  
      Tu masz racje podczas uszkodzenia płatow czołowych nastepuje stan ktory nazywaja lekarze bezemocjonalny tak nam lekarz powiedział,moj maz nie usmiecha sie wogole zachowuje kaienna twarz,od wypadku nie płacze poprostu zero emocji,udaj sie do neurologa na wizyte pomoze napewno,oraz porady psychologa takze by sie przydały
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

Moja babcia choruje na padaczkę. Szukałam wiele informacji w internecie na ten temat. ta treść mnie zaciekawiła, chciałam się z nią z Wami podzielić:

http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,4798,0,padaczka-u-osob-starszych,from-user

• Dodano: 12-02-2012, 15:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Kowalowa - jak mąż funkcjonuje w tym stanie? Czy jest jakaś poprawa stopniowa czy lekarze stwierdzili np., że zmiana jest na stałe i nieodwracalna? Boje się, że jak zgłoszę się do lekarza to oprócz tego, że dowiem się, że to może być rzeczywiście płat czołowy, to jeszcze okaże się, że nie można tego leczyć i naprawić.

Czy Twój mąż radzi sobie jakoś w życiu po wypadku w tym stanie? Życzę WAM dużo zdrowia i Waszym bliskim, jeżeli macie jakiegoś godnego polecenia lekarza będę wdzięczny za każdą informację. Paweł 26 l.
      • Dodano: 12-02-2012, 15:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2012-02-12 15:08:37 Dziękuję za Wasze odpowiedzi. Kowalowa - jak mąż funkcjonuje w tym stanie? Czy jest jakaś poprawa stopniowa czy lekarze stwierdzili np., że zmiana jest na stałe i nieodwracalna? Boje się, że jak zgłoszę się do lekarza to oprócz tego, że dowiem się, że to może być rzeczywiście płat czołowy, to jeszcze okaże się, że nie można tego leczyć i naprawić.

Czy Twój mąż radzi sobie jakoś w życiu po wypadku w tym stanie? Życzę WAM dużo zdrowia i Waszym bliskim, jeżeli macie jakiegoś godnego polecenia lekarza będę wdzięczny za każdą informację. Paweł 26 l.

Pawełku

Moj maz jest po ciezkim wylewie,ma 35 lat,Michałowi nie funkcjonuje 90 % vprawej półkuli,w tym płaty czołowe,zero usmiechu nic kompletnie,zmiany nastroju,Michał nie mowi nie chodzi nie siedzi swiadomosc ma zachowana ale nie w pełni,tutaj mamy inny przypadek niz twoj,ale wiem ze płaty czołowe decyduja o emocjach tak wiec u ciebie moze byc własnie z tym problem,udaj sie do lekarza jak najszybciej
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

Leki uspokajające - kiedy pojawia się uzależnienie?