Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

kto pomoże... [1]

• Dodano: 03-02-2012, 21:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      Zaczęło się we wrześniu 2010 r bólem w uchu i szyi. Z początku przez tydzień chodziłam ze sztywnym i bolącym karkiem. Dolegliwości wracały co tydzień, dwa i utrzymywały się coraz dłużej. Zrobili mi rtg i wszystko w porządku. Leki nie pomagały, zastrzyki również. Później rehabilitacja, 4 fizykoterapeutki próbowały masażami przez ucisk i delikatnymi, cwiczeniami, niestety nie pomagało. Od początku roku 2011 ból nie ustępuje, w każdy dzień czuję. Pojawiły się drętwienia na lewej ręce i połowie głowy oraz twarzy, są stałe. Możnaby powiedziec, że przyzwyczaiłam się i są już jakby tak miało byc, najbardziej odczuwalne na policzku. Ręka zaczęła bolec coraz częściej, jest słabsza. pojawiały się bóle na lewej nodze z drętwieniem i osłabieniem, nie są stałe choc coraz częstsze w roku 2012. W październiku 2011 przyjęli mnie na oddział neurologiczny, wykonano rezonans szyi i tomograf głowy. Pobrali płyn rdzeniowo - mózgowy, zbadali nerw wzrokowy, rtg płuc i wypuścili mnie do domu bez diagnozy, ponieważ wyniki dobre. frown po jedno cieszyłam się ze nie ma nic poważnego, ale zasmucił mnie fakt że ten koszmar się nie skończył. drętwienia i bóle są dalej. Męczy mnie od kilku miesięcy czkawka, po każdym posiłku i piciu. Od niedawna już niezależnie się pojawia, codziennie. Jestem też bardziej nerwowa. Mam częste kilkudniowe bóle głowy i osłabienia. Ból od szyi i karku sięga też na tył głowy i bok. Te kilkudniowe to na całości głowy. W styczniu tego roku silne bóle lewej ręki, prywatny neurochirurg zdiagnozował rwę barkową, skierował na zabiegi. Polecił jakies badanie nerwu, koszt 300-400 zł. Na oddziale mogą zrobic bezpłatnie, czekam na wizytę u neurologa, który może skierowac do szpitala. Nie mam już nieraz sił na te dolegliwości, co z tym zrobic? Mam 23 lata, a nie mogę normalnie funkcjonowac frown
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?