użytkowników online: 4930

Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

szukam pomocy dla mamy po udarze-kradnie,pozycza, kłamie [2]

• Dodano: 28-11-2011, 11:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Moja mama w zeszłym roku w listopadzie miala udar lewostronny. Do dzis ma bezwładną lewą str ciała ale jest juz w miare samodzielna.
      Pojawił sie jednak inny problem, ktorego nie potrafimy rozwiązać. Mama stała się bardzo egoistyczna, zaczęła chorobliwie kłamać, pożyczac od wszystkich pieniądze i kraść w sklepach. Ludziom opowiada jak żle ją traktujemy, albo że zabieramy jej wszystkie pieniądze. Ponieważ mama budzi litość swoja chorobą, większość osób jej wierzy i patrzy na nas spode łba.
      faktycznie opłaty robi dziś tata.Mają takie długi, że ledwo wiąże koniec z końcem. Zdarza sie że nie ma na wykupienie jej wszystkich leków. Ja daje mamie keiszonkowe 300zł miesiecznie tylko na jej potrzeby.Po tyg nie ma już zaazwyczaj pieniędzy. Nie wiem gdzie przepadają. Pozycza od ludzi i nam o tym nie mówi, po czym ci przychodzą po miesiącu aby im wszystko zwrócic a my nie mamy pojęcia o co chodzi. W sklepach trzeba ją pilnować, bo ile się da chowa do kieszeni, wynosi w ręce. Kradnie nawet w sklepach osiedlowych u dawnych koleżanek...Stałą się egoistką. Plai papierosy, właściwie jeden za drugim, nie bacząc ze jestem w ciązy. Kiedy proszę ja aby tego nie robiła, macha sobie ramionami i pali dalej, bo to ważniejsze.

Nie wiemy już z tatą co robić. Ojciec z nerwów juz dwukrotnie miał stan przedzawałowy. Probowalismy ją umówić na rozmowę z psychologiem, ale jak tylko o tym usłyszała dostawała szału i konwulsji.

Jesteśmy bezradni. Jeśli wiecie jak leczy się takie stany to proszę o pomoc. My już nie mamy w domu,żadnych pomysłów, jak z nią żyć. Niedługo i my przestaniemy wychodzić z domu ze wstydu....

DandA2000@interia.pl
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 28-11-2011, 18:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      dandA,witam! proponuję abyście Ty i Tato umówili sie /jeżeli mama nie chce/ do psychiatry lub psychologa i po przedstawieniu sytuacji powinien on udzielić Wam porady jak postępować z tak chorą osobą. Wiem to na własnym przykładzie,gdyby nie porady zaprzyjażnionego psychiatry już dawno była bym w wariatkowie, a muszę się opiekować chorym mężem,bo jak nie ja to kto? Napisz czy coś załatwiłaś. Pozdrawiam.Gosia
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?