użytkowników online: 4930

Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Czy są jakieś sposoby na złagodzenie aury? [1917]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 22-05-2012, 17:43
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dziekuje Dori za komentarzyki na facebooku...heheh z niej taki anioł jak ze mnie baletnica...
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 03-10-2011, 23:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      jestem kierowcą i wiem że to niebezpieczne,osoby cierpiące na migrenę powinny się z tym liczyć
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 7 głosów
      Oddano 7 głosów
      edytowano: 04-10-2011, 00:09
      To zależy czy ma się ta w sobie zdolność do przewodzenia aury.
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 9 głosów
      Oddano 9 głosów
      Moja psiapsiółka ma zdolność do przewidywania aury wtedy kiedy ma dostać atak padaczki,nie zawsze ale wiekszosc jej ataków była pozytywnie przewidziana,myśle ze to bardzo dobrze smile
      Image
      nie28 2011-10-04 03:19:47 To zależy czy ma się ta w sobie zdolność do przewodzenia aury.

a jak wygląda taka zdolność,może sobie z tym jakoś poradzę?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      kowalowa 2011-10-04 11:31:03 Moja psiapsiółka ma zdolność do przewidywania aury wtedy kiedy ma dostać atak padaczki,nie zawsze ale wiekszosc jej ataków była pozytywnie przewidziana,myśle ze to bardzo dobrze smile

to raczej bardzo trudne,jak to rozpoznać? czy mogłabyś zapytać w jaki sposób można to zrobić?
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 04-10-2011, 20:43

wiadomość usunięta z powodu naruszenia regulaminu Forum

treść wiadomości zachowana w archiwum

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos

Moja babcia choruje na padaczkę. Szukałam wiele informacji w internecie na ten temat. ta treść mnie zaciekawiła, chciałam się z nią z Wami podzielić:

http://www.forumneurologiczne.pl/txt/a,4798,0,padaczka-u-osob-starszych,from-user

• Dodano: 04-10-2011, 22:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Zapytam jak to sie u niej objawia jezeli chodzi o ataki padaczki,bo co boli migrenowych to nie bardzo wiem i nie bardzo wiem jak sie dowiedziec bo nie znam osob z migrena
      Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 18 głosów
      Oddano 18 głosów
      Ja wiem to z doświadczenia z autopsji odnośnie tej choroby epilepsji smile
      Oddano 4 głosy
      Gość 2011-10-04 20:43:49 Mam wrazenie, ze piszecie nie o tej samej chorobie.Migrena to nie to samo co padaczka. Kierowca, zanim dostanie prawo jazdy musi miec orzeczenie od neurologa, ze nie mial ataku padaczki w ciagu ostatnich dwoch lat. Z migrena moze dostac prawo jazdy, lecz bole migrenowe sa bardzo silne, nalezy brac leki.

kiedy robiłam prawo jazdy badał mnie zwykły lekarz i do tego raczej był to wywiad a nie badanie rzetelne..
      migrena nadal jest dolegliwością bagatelizowana,nawet lekarze nie potrafią jej prawidłowo leczyć,trudno ją zdiagnozować i potrzebna jest współpraca pacjenta,przy migrenie to właśnie chory decyduje czy może wsiąść za kierownicę czy nie powinien i mam nadzieję że większość z chorych zna zagrożenie jakim może się być aura
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 6 głosów
      Oddano 6 głosów
      nie28 2011-10-05 01:44:39 Ja wiem to z doświadczenia z autopsji odnośnie tej choroby epilepsji smile

przy epilepsji nie występuje aura
      masz epilepsję?
      jak sobie z tym radzisz?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: