użytkowników online: 4930

Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Operować czy nie operować? [7]

• Dodano: 20-08-2011, 20:22
      •  
      •  
      •  
      •  
      Badanie MR kręgosłupa szyjnego wykonano metodą FSE,SE i GRE w obrazach T1-T2-
      Zależnych w przekrojach poprzecznych i strzałkowych.

Lordoza szyjna zniesiona.
      Krążek międzykręgowy C5/C6 nieznacznie zwężony.
      Na poziomie C5/C6 widoczna jest pośrodkowa przepuklina jądra miażdżystego,który uciska worek oponowy i brzuszną powierzchnię rdzenia,zwęża kanał kręgowy w projekcji strzałkowej do szerokości około 6,7 mm –stenoza i zachyłki boczne wolne.
      Na poziomie C6/C7 widoczna jest prawoboczna wypuklina krążka,która modeluje korzeń rdzeniowy w zachyłku.
      Na poziomie C4/C5 widoczna jest mała pośrodkowa wypuklina krążka,która uciska przednią powierzchnię worka oponowego,zachyłki boczne wolne.
      Szerokość kanału kręgowego poza poziomem C5/C6 prawidłowa.
      Intensywność sygnału z rdzenia szyjnego prawidłowa.
      Rdzeń szyjny bez zmian ogniskowych.
      Zostałem zakwalifikowany do operacji usunięcia pjm c5-c6 oraz stenozy.Bardzo się boję.Proszę o porady
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      Jesli chcesz byc prosty i pozbyc sie bolu to poddaj sie operacji, a jesli wolisz chylic sie i widziec tylko czubki butow...
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Poddaj się operacji, ponieważ gdy się jej nie poddasz to nie będzie za ciekawie. Ja na Twoim miejscu postarała bym się i podjęłabym odwagę o operacji zanim z moim ciałem będzie nie za ciekawie.
      Oddano 2 głosy
      Na ogół decyzje o operacjach nie podejmuje się łatwo. Rozważ sobie na spokojnie, możesz również porozmawiać z rodziną co oni na to.Nie należy wstydzić się rozmawiać na takie tematy nawet w momencie kłótni zdrowie jest najcenniejsze.
      Oddano 2 głosy
      Leszku ja radzę Ci abyś zdecydował się na operację.
      To tak jak z zębem wyrwać czy nie? Nie należy się bać zdrowie jest cenniejsze niż wszystko smile Powiedz mi czy jesteś na wózku inwalidzkim, bo trudno mi wywnioskować z tego napisałeś.
      Ja znam odpowiedź na Twoje pytanie tak czy inaczej.
      Oddano 2 głosy
      Witajcie, ja też popieram operację- będzie tylko gorzej! Sama zaliczyłam cztery zabiegi na szyi i teraz jest ok.
      Zajrzyjcie na forum:dyskopatia kręgosłupa szyjnego a operacja. Takich wraczków jest tam sporo.
      Pozdrawiam Vika

Vika

Oddano 1 głos

Szczepienia dzieci, które mają padaczkę. Opisane całe objawy i przebieg, wraz z zachowaniem, jak postępować.

To naprawdę mi pomogło:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,196,szczepienia-u-dzieci-z-padaczka,from-user

• Dodano: 02-12-2011, 22:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jestem po operacji.Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za wsparcie.
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Jak się uspokajasz?