Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Odczyny FTA, FTA-ABS [2]

• Dodano: 16-11-2009, 12:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      Proszę moze ktoś mi podpowie odnośnie odczynów FTA i FTA-ABS. Ponad rok temu miałem dziwne dolegliwości bóle stawów zaczerwienienie na twrzy ogólnie zle sie czułem. Podejrzewano kiłe ale wyniki tego nie potwierdziły a były na początku VDRL watpliwy(+/-), FTA1/150+, FTA-ABS 1/10+, TPHA (-) ujemny.Po jakims czasie powtórzono i VDRL(-) a pozostałe były takie same. Po wykonaniu wielu innych wyników w kierunku róznych chorób mam dalej FTA1/150+, FTA-ABS 1/10+ bolą mnie stawy zwłaszcza łokcie. Prosze o pomoc moze ktoś mi coś poradzi
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      • Dodano: 04-07-2011, 16:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      adamus1 2009-11-16 12:23:05 Proszę moze ktoś mi podpowie odnośnie odczynów FTA i FTA-ABS. Ponad rok temu miałem dziwne dolegliwości bóle stawów zaczerwienienie na twrzy ogólnie zle sie czułem. Podejrzewano kiłe ale wyniki tego nie potwierdziły a były na początku VDRL watpliwy(+/-), FTA1/150+, FTA-ABS 1/10+, TPHA (-) ujemny.Po jakims czasie powtórzono i VDRL(-) a pozostałe były takie same. Po wykonaniu wielu innych wyników w kierunku róznych chorób mam dalej FTA1/150+, FTA-ABS 1/10+ bolą mnie stawy zwłaszcza łokcie. Prosze o pomoc moze ktoś mi coś poradzi
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?