Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

TĘTNIAK MÓZGU [1934]

• Dodano: 08-03-2010, 11:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Elizo ciesze się razem z Toba, bo wiem co przezywalas…Mój tata nie zyje tez z powodu tego drania, mnie uratowali….boje się o syna.. Jest dorosły i niestety za reke nie zaprowadze go na badania. Mam tylko nadzieje, ze po ojcu ma geny te duzo zdrowsze.

Pozdrawiam
      Maria
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 09-03-2010, 13:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      • Dodano: 09-03-2010, 14:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Sprobuj skontaktowac sie w Bydgoszczy z prof. Markiem Haratem, to doswiadczony neuroczirurg

http://www.marekharat.com/
      • Dodano: 09-03-2010, 22:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Dawno sie nie odzywalam. A wiec u siostry tak :dzis ja przewiezli na oddzial z toruniu troche nas to cieszy nie tylko dlatego ze mamy po prostu blizej ale dlatego ze tak sobie mysle ze skoro jest juz na oddziale a nie na intensywnej to musi oznaczac poprawe.Pozatym ma niedowlad lewostronny, ale z tego co wiem to podobno jest to do wyrehabilitowania. Martwi mnie to ze ma problem z wymawianiem jakichkolwiek slow i jest caly czas spiaca. Moze po prostu ja oczekuje za szybko wszystkiego przeciez to dopiero niecale 3 tygodnie po operacji.Ale teraz juz mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Bede walczyc i pomagac jej aby wrocila do siebie. smile Elizo ciesze sie razem z Toba!!!Bylam u pediatry z moim synkiem 8 miesiecznym i powiedziano mi ze moze rowniez byc obciazony tym paskudztwem ale boje sie nawet o tym pomslec. Przeciez w kazdej rodzinie sa jakies choroby wady serca czy raki. Ale koniec! Juz nie zamartwiam sie takimi przypuszczeniami razz Pozdrawiam
      Jezeli chodzi o prof. Harata to tez slyszalam ze jest wybitnym neurochirurgiem.
      Agnieszka
      • Dodano: 10-03-2010, 08:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 10-03-2010, 10:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hej kochani,jak już kiedyś pisałam moja mam 4 lata temu miała wylew tętniaka do mozgu(tętnica przednia łącząca,wylew podpajęczynowkowy) było z nią bardzo źle,majaczyła,nic nie pamiętała z teraźniejszości,zachowywała sie jak nie normalna frown dzis jest o wiele lepiej jednak nie jest już to ta sama osoba frown
      Jest to już całkeim inna Madzia,ma depresję,nic jej sie nie chce,nie dba o siebie,tygodniami chodzi w tym samym ubraniu,itp.itd.ma problemy z pamięcią nadal,nie chce jej trenować ja kupuję jej chociaż krzyżowki żeby jakoś tą pamięć ćwiczyła...najgorsze jest to że od ponad roku nie ma środkow do życia,rentę miała 2 lata i koniec frown walczą i decyzje są ciągle odmowne frown uważają że jest zdrowa i zdolna do pracy evil straszne to ale coż...
      A a***propos obciążenia nam żaden lekarz nie kazał robić żadnych badań,nie wiem czy dobrze,czy nie?
      Ja jako matka 2 małych dzieci troche sie obawiam tego świństwa,ale czy jakbym wiedziała to byłoby lepiej eek
      Może gdybym miała jakieś mocniejsze bóle głowy to udam sie do lekarza albo jak dzieciaki podrosną i staną sie samodzielne bo teraz strach paniczny,mnie ogarnia na samą myśl confused
      Z tego co sobie przypominam moją mamę ok.2-3 dni bolała potwornie głowa,nie działały na ten ból żadne tabletki...aż 3 dnia upadła...
      Miała w przeszłości masę stresów,mój tata mając 36 lat zmarł na nowotwór...chorował 11 lat frown a mama mając 26 lat dowiedziała sie że nie ma szans na wyleczenie taty i prędzej czy poźniej zostanie sama...mama została wdową z 3 małych dzieci...potem ponownie wyszła za mąż za alkoholika więc awantury po roku ślubu,bicia dołożyły swoje...
      Także stres na pewno przyczynia sie do uaktywnienia tętniaka...

SERDECZNIE WSZYSTKICH POZDRAWIAM I ŚCISKAM
      ZDROWKA ŻYCZĘ biggrin
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 11-03-2010, 08:38
      •  
      •  
      •  

Szczepienia dzieci, które mają padaczkę. Opisane całe objawy i przebieg, wraz z zachowaniem, jak postępować.

To naprawdę mi pomogło:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,196,szczepienia-u-dzieci-z-padaczka,from-user

• Dodano: 11-03-2010, 21:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      Od operacji mojego tetniaka minely juz 4 lata,jestem sprawny ruchowo, ale mam tiki ruszaja mi sie palce lewej reki ( bezwiednie) w lewej rece mam jakies napiecia miesniowe( wyrywa sie, dostaje jakies impulsy, nie wiem jak to opisac), jestem bardzo nerwowy, w przeciagu 3 sekund mozna mnie zdenerwowac byle czym, nie panuje nad soba i jezykie, po kilku minutach uspokajam sie i zachowuje sie jakby nic sie nie stalo, bywa tak ze w nocy wstaje, i bez slowa wychodze z domu( zona mnie lapie na klatce i wracam do lozka) rano nic nie pamietam, budze sie w nocy obstukuje zone za cos o czym ona nie ma zielonego pojecia,( rano nic nie wiem), telepie sie caly, upuszczam z rak, lapia mnie skurcze reki lewej, robie teraz badania EEG i tomograf ale neurologa mam DOPIERO 19 czerwca, jesli ktos wie co sie ze mna dzieje prosze o pomoc!!! najlepiej na GG 2856409
      • Dodano: 12-03-2010, 12:09
      •  
      •  
      •  
      •  
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 12-03-2010, 15:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Do Mari, komentowalas moja wypowiedz z 11.03.2010 godz 21:00, wszystko co wymienilas na temat zachowan psychicznych dotyczy mojej osoby, ostatnio(jakies 6mie. temu) lekarz neurolog powiedzial mi zebym odstawil swoje leki i czul sie jak zdrowy?! Piszerz o rehabilitacji, jak ona wyglada, pierwszy raz slysze o czyms takim, bylem u 3 neurologow i zaden nic nie wspomnial na ten temat!!! Poszedlem do 4 neur. ten dal skierowania na badania ( nareszcie), w rozpoznaniu choroby wpisal Epi susp,

Podobne dyskusje

Ankieta

Jak się uspokajasz?