Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (538) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Udar mózgu [399]

• Dodano: 28-12-2009, 23:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 01-01-2010, 10:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 02-01-2010, 22:31
      •  
      •  
      •  
      •  
      • Dodano: 03-01-2010, 08:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Ja miałem też udar ponad rok temu (57 lat) miałem niedowład czterech kończyn teraz jest ok - najważnejsza jest rehabilitacja samemu tylko trzeba chcieć bo bez tego ani rusz do tego najważniejsz podobno jest pierwsz pół roku -optymizmu i wiary to czyni cuda wink
      • Dodano: 03-01-2010, 14:46
      •  
      •  
      •  
      •  
      U mojego męża który miał udar 9 grudnia nastąpiła niewielka poprawa jeśli chodzi o stronę fizyczną. Natomiast pogłębia sie paranoja (?). Stal się bardzo agresywny, doszło nawet do tego, że mnie uderzył-choć przez 27 lat małżeństwa nigdy na mnie ręki nie podniósł, a do tego wygaduje takie rzeczy, że nawet ich nie potrafię powtórzyć...czy takie rzeczy też mogą się cofnąć?
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 4 głosy
      Oddano 4 głosy
      • Dodano: 06-01-2010, 20:28
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2009-12-28 16:32:29 Witam, jestem studentką 2 roku studiów magisterskich pielęgniarstwa. Piszę właśnie pracę magisterską na temat: "Problemy życia codziennego chorych po udarze niedokrwiennym mózgu" chciałabym państwa poprosić o pomoc - wypełnienie ankiety dotyczącej właśnie tego zagadnienia. Ankieta jest całkowicie anonimowa.

Osobom, które wezmą udział w ankiecie mogę udostępnić wyniki moich badań.

oto link do ankiety: http://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dEYtQW1tcFN1djU5c3U3LTc4dnBWU1E6MA

Jakby ktoś miał pytania dotyczące ankiety lub, wypelnił ją i chciał uzyskać jakieś informacje, to mój mail: patunia4@gmail.com
      • Dodano: 07-01-2010, 20:43
      •  
      •  
      •  

Chcesz wiedzieć więcej na temat wrażliwości na światło?

Polecam: http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,472,nadwrazliwosc-na-swiatlo,from-user

• Dodano: 08-01-2010, 20:58
      •  
      •  
      •  
      •  
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 11-01-2010, 01:02
      •  
      •  
      •  
      •  
      • Dodano: 07-03-2010, 08:33
      •  
      •  
      •  
      •  
      Mojemu bratu bardzo pomogła rehabilitacja. Jezeli ktos mi powie, że nie warto to go wyśmieje!!! Sprawnosc nogi i reki po udarzeniedokwiennym wrocila po 3 latach. W dalszym ciagu walczymy. BARDZO dużo informacji znalazlam na stronie www.udarowcy.com.pl to chyba jakis nowy portal zwiazany tylko z udarem mozgu. bardzo mi sie podoba. exclaimexclaim
      • Dodano: 08-03-2010, 13:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam wszystkich .Moja mama miała udar niedokrwienny Trzy tygodnie temu .
      Efekt-niedowład lewej strony.Jest rehabilitowana sama siedzi,je .Problem zaczyna się w nocy.nie może spać.
      proszę o poradę w tej kwestii.Co można podawać na sen osobie po udarze żeby jej nie pobudzało a usypiało?
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Leki uspokajające - kiedy pojawia się uzależnienie?