użytkowników online: 2462

Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.1)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (462) Artykuły (35) Porady (15) Społeczność (738) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Guz przysadki mózgowej - co to jest????? [230]

• Dodano: 15-05-2010, 15:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 19-05-2010, 10:11
      •  
      •  
      •  
      •  
      • Dodano: 24-05-2010, 20:30
      •  
      •  
      •  
      •  
      witajcie,u mnie wykryto guza przysadki półtora roku temu,jestem leczona Bromergonem,bezskutecznie a nawet guz ok.pół roku temu powiększył się,teraz mam miec wizytę u neurochirurga(guz ma 14mm).mam 33lata, boję się czy będę mogła urodzic zdrowe dziecko,byłam w ciąży ale obumarła w 3miesiącu.Prolaktynę mam w normie od roku na najmniejszej dawce bromergonu crycry pozdrawiam Was,aga
      • Dodano: 26-05-2010, 15:03
      •  
      •  
      •  
      •  
      hej. ja mam 18 lat i właśnie się wczoraj dowiedziałam że mam gruczolaka. wszystko zaczęło się od okulisty ponieważ miałam bardzo pomniejszone pole widzenia. miałam 1 tomografię 6 rezonansów i dopiero przy ostatnim trafiłam do Bydgoszczy do szpitala wojskowego i oni od razu zauważyli, że jest coś nie tak. mój guz ma 5mm nie wiem sama czy to dużo czy mało ale zważając na fakt że jestem młoda to chyba duży guz.. mam także większość objawów . Nie wiem jak to jest u młodych osób.. (chyba bardzo rzadko wykrywają) jak myślicie u osoby w moim wieku będzie leczony lekami czy będzie usuwany chirurgicznie?

Pozdrawiam Asia wink
      • Dodano: 11-06-2010, 11:41
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witaj Asiu! Twój guz nie jest taki duzy. Napewno będziesz musiała zrobić jeszcze inne badania zwłaszcza hormonów i wtedylekarze zdecydują czy można go leczyć.Ja miałam duzo większy i usunieto go operacyjnie.
      Głowa do góry!Będzie dobrze.Monia
      • Dodano: 28-07-2010, 21:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć Jestem Mateusz! W kwietniu tego roku (2010) dowiedziałem się ,że mam gruczolaka przysadki mózgowej.. jest on wielkości ok.1cm Biorę teraz zastrzyki co miesiąc na zatrzymanie hormonu wzrostu.. Mam 18 lat.. i boję się tego zabiegu.. (najprawdopodobniej będę miał to robione w Warszawie-listopad) Czy jest się czego bać??!! Proszę o odpowiedź

Pozdrawiam
      • Dodano: 29-07-2010, 09:20
      •  
      •  
      •  

Zaciekawiła mnie porada na temat napadów nieświadomości. Sami zobaczcie:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,470,napady-nieswiadomosci,from-user

• Dodano: 29-07-2010, 21:23
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam was ja tez mam wysoką prolaktyne najgorsze jest częste zapominanie i ból głowy jestem bardzo nerwowa . Jaki lekarz powinien mnie wysłać na rezonans
      • Dodano: 29-07-2010, 21:24
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam was ja tez mam wysoką prolaktyne najgorsze jest częste zapominanie i ból głowy jestem bardzo nerwowa . Jaki lekarz powinien mnie wysłać na rezonans
      • Dodano: 06-08-2010, 14:38
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam, na rezonans powinien dać skierowanie endokrynolog,natomiast czy lekarz pierwszego kontaktu moze je równiez wydac tego nie wiem
      • Dodano: 26-08-2010, 15:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Powiem wam tyle mam gruczolaka.. na początku przejmowałem się tym.. ale teraz nawet nie myślę o tym idę do szpitala w październiku na badania potem jak dostaną oni wyniki.. będę miał zabieg. Po porostu ludzie nie możecie się załamywać.. Zrobią zabieg i wszystko się dobrze ułoży!! Nie mozecie myśleć że się nie uda i nie wiem.. umrzecie.. nie!! nie ma takiej opcji smile Więc róbcie co lekarze wam mówią a nie sugerujcie się tym co w internecie pisze bo tu są same głupstwa wymyślone przez ludzi któzy nie wiedzą co to jest i nawet tego nie mają.. Pozdrawiam wszystkich !! Trzymajcie się Dam znać jak będę po wszystkim smile

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: