użytkowników online: 640

Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (535) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

przepuklina kręgosłupa [433]

• Dodano: 18-03-2008, 13:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam,

potrzebuje pilnie informacje i opinie na temat prof. Słoniewskiego (Gdańsk) i prof. Ząbek (Warszawa). Czy to dobrzy specjalisci i w czym specjalizuja sie najwiecej. Potrzebuje dobrego lekarza, który pomoze przy:

- dolegliwosciach zw. z kręgosłupem (zmiany zwyrodnieniowe, łuszczycowe zapalenie stawów, dyskopatia c4/c5, naczyniaki),

- dolegliwosciach bolowych zw. z obwichnietym barkiem (uraz barku po wypadku komunikacyjnym)

Potrzebuje pomocy dla mamy, która cierpi od ponad 10 lat od wypadku komunikacyjnego. Jej choroby i dolegliwości nakładają się i nikt nie chce bądź nie potrafi jej pomóc...

Będę wdzięczna za informacje i pomoc

Magda
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 20-03-2008, 07:47
      •  
      •  
      •  
      •  
      witaj Magdo

poczytaj to forum - może coś znajdziesz

http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,33,102,44978
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 20-03-2008, 14:06
      •  
      •  
      •  
      •  
      Od kilku dni śledze wypowiedzi forumowiczów,niestety na tmój problem nikt nie odpowiedził,dlatego pozwole sobie dołaczyc do dyskusji w ten sposób,może dostane jakies informacje.Zgóry dziekuję.Prosze o porade,czy opisane niżej informacje z wypisu szpitalnego kwalifikują się na opreracje czy wystarczy rehabilitacja:

na wysokości przestrzeni kręgowej L4-L5 lewostronna wypuklina krązka miedzykregowego,uciskająca nieznacznie przednią powierzchnieworka oponowego i znacząco lewy korzeń rdzeniowy L4,. Na wysokości przestrzeni miedzykręgowej L5-S1 duża,centralno-prawostronna wypuklina krazka miedzykregowego o charakterze protruzji,uciskajaca przednia powierzchnie worka oonowego i prawy korzen rdzeniowy L5.Byłbym wdzieczny za polecenie jakiegoś dobrego neurochirurga z terenu Dolnego Śląska lu Poznania.Pozdrawiam
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 5 głosów
      Oddano 5 głosów
      • Dodano: 21-03-2008, 21:27
      •  
      •  
      •  
      •  
      Oby zdrówko dopisało,

by jajeczko smakowało,

by babeczka nie tuczyła,

atmosfera miła była,

by zajączek uśmiechnięty

przyniósł radość w ten dzień święty!!!

icon_wink.gif

Pirania

• Dodano: 24-03-2008, 06:22
      •  
      •  
      •  

Chcesz wiedzieć więcej na temat wrażliwości na światło?

Polecam: http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,472,nadwrazliwosc-na-swiatlo,from-user

• Dodano: 26-03-2008, 15:18
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam icon_wink.gif gdzie moge zasiegnac fachowej porady mam wynik rezonansu ale tak naprawde bez gotowki zaden lek nie chce udzielic szczegolowych inf i wskazowek co robic dalej...dziekuje
      Oddano 1 głos
      • Dodano: 26-03-2008, 18:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      Napisz skąd jesteś,może ktoś z forumowiczów posłuży swoimi kontaktami.

Możesz poszukac też inforacji na forum

http://213.17.192.132/phorum/list.php?25

Niektórzy z nas na podstawie własnych doświadczeń mogą podzielić się wiedzą ale to informacje amatorskie.

Jesli nie masz innej mozliwości to może spróbuj w przyszpitalnym punkcie konsultacyjnym- potrzebne jest skierownie i zwykle dłuższy czas oczekaiwania na wizytę.
      • Dodano: 26-03-2008, 19:08
      •  
      •  
      •  
      •  
      Lekarze faktycznie niewiele mówią i ja tak naprawdę dowiedziałam się co mi jest od rehabilitantów, a w szczególności od masażystów.

Wszędzie pytałam co mi jest, aż w końcu skleciłam sobie z tego pogląd na schorzenie i zrozumiałam co mi dolega i dlaczego
      • Dodano: 10-04-2008, 16:04
      •  
      •  
      •  
      •  
      Czy można to jakoś leczyć nie wydając na leczenie zbyt wielu pieniędzy?? Jeżeli tak to gdzie?? Bardzo proszę o namiary icon_smile.gif
      • Dodano: 15-04-2008, 22:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      witam

dołączę się do cierpienia w bólu icon_frown.gif(

lat 26, sam sobie zrobiłem przez głupotę ludzką to co mi teraz dolega od października 2007ricon_frown.gif postaram się przedstawić diagnozy

prześwietlenie rentge

"obniżenie wysokości tarcz międzykręgowych na poziomie L4/ 5 / S1. Brak zrostu uku L5 i S1 " - jeżeli chodzi o brak zrostu to podobni nic złego

po tym wyniku otrzymałem skierowanie na Tomokomputer (TK)

" Na poziomie L3-L4 dwuboczne wypuklenie materiału tarczy międzykręgowej

Na poziomie L4 - L5 centralna przepuklina materiału tarczy międzykręgowej, z impresją na worek oponowy centralnie.

Materiał tarczy migruje ku dołowi za tylko-górną krawędź trzonu L5 nieco na prawo od linii pośrodkowej w kierunku prawego zachyła korzeniowego.

Na poziomie L5 - S1 centralna i nieco lewostronna przepuklina materiału tarczy międzykręgowej migrująca nieco ku dołowi za tylną krawędź trzonu S1.

Niespojenie łuku S1""

tak to wygląda (chyba nie ciekawie) icon_frown.gif

jeżeli ktoś zna kogoś kto potrafi mi pomóc z woj Pomorskiego, byłbym bardzo wdzięczny

Medycynę w chwili obecnej odłożyłem na bok, dostałem skierowanie od neurologa do neurochirurga ale go nie odwiedziłem bo ortopeda powiedział mi jasno - operacja (nie teraz to wkrótce)

brałem zabiegi lasery, prądy, masaże - zero różnicy

jedynie brałem zabiegi u słynnego kręglarza i naprawdę ból znikał, ale jakikolwiek wysiłek fizyczny przywraca bóle

proszę o jakąkolwiek pomoc, bo sam nie wiem co z tym czynić, czy się rozglądać za operacją czy coś innego, słyszałem dobre słowa o Elblągu (nawet bardzo) i coś o Bydgoszczy

Daniel
      • Dodano: 16-04-2008, 13:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam moze tak w skrócie..gram zawodowo w siatkowke i niestety mi ostatnio lekarz powiedzial zeby skonczył grac bo źle na ty wyjde.Mam 28 lat i ostatnio dostałem wyniki z rezonansu oto takie: -Drobne osteoficyty na krawędziach trzonów L4-S1. Niski sygnał tarcz międzykręgowych L4/L5/S1 - zmiany zwyrodnieniowe dehydratacyjne. -Na poziomie L3/L4 niewielkie centralne uwypuklenia jądra miażdzystego tarczy międzykręgowej z minimalnym uciskiem worka oponowego i korzeni w lewym otworze międzykregowym -Na poziomieL4/L5 nieco wieksze uwypuklenia centralne z nieduzym uciskiem worka oponowego i korzeni, nieco wiekszym w lewym otworze miedzykregowym -Na poziomieL5/S1 uwypuklenia centralne z nieduzym uciekiem przedniej powierzchni worka oponowego, otwory miedzykregowe wolne -W trzonie Th1 dobrze odgraniczone ognisko wysokiego sygnału średnicy ok 15mm - najpewniej naczyniak Mozna powiedziec tylko "tyle" dla mnie to załamka dla mnie siata bylo najwazniejsza!!Pracuje jako wf-ista wiec musze byc jeszce dosc dlugo sprawny!!!co doradzilibiscie mi gdzie? czy jest szansa jescze grac?(rwie mnie juz do uda)gdzie? i czy ktos mial juz taki przypadek? z gory dzieki za odpowedz na emiel pozdrawiam i zycze Wam powrotu do zdrowiaicon_smile.gif))
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?