Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.2)
      Neurologia. Forum dla rodziny i pacjenta
       O grupie Forum  Wiadomości (535) Artykuły (34) Porady (15) Społeczność (798) Szukaj  

Forum - Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

śpiaczka [11469]

• Dodano: 28-01-2012, 23:21
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2012-01-28 08:08:14 chcialabym sie zapytac czy ktos wie jak zalatwic miejsce zamieszkania na czas pobytu spiocha w bydgoszczy moze ktos wie ile kosztuje doba w hotelu ttym kolo tego szpitala w bydgoszczy prosilabym tez o jakis kontakt
      moga tez byc namiary na jakies mieszkanie do wynajecia
      z gory dziekuje
      pozdrawiam.

Doba kosztuje 27 zł,z tym ze pierwsza to 37 zł pozniej po 27 zł,nawet miło i przytulnie jak na takie warunki smile
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      morticja 2012-01-28 15:29:17
      morticja 2012-01-28 15:21:41 Czy ktoś załatwiał dla swojego śpiocha Bydgoszcz w ostatnim czasie i jak to wygląda?Czy ciężko się dostać?A może trzeba przez prywatną wizytę?Proszę o jakieś info jak to jest z Bydgoszczą smile

Aha chodzi mi o tą kierowana dawniej przez prof.Talara

Co do Bydgoszczy to juz Talar nie prowadzi tylko Hagner,gbur nad gburami frown

Ja osobiscie nie polecam tego oddziału,poniewaz mam traumatyczne wydarzenia z pobytu mojego meza tam,po pierwsze opieka pielegniarska jest wporzadku nie moge powiedziec ale sama fizykoterapia zasługuje na pomste do nieba,pierwszy tydzien był na pokaz super misiek pionizowany,cwiczony super a pozniej szok reka i noga sama mu pomacham w domu porazka frown
      Z 6 tygodni zjechali miskowi rehabilitacje na 3 tyg bo syn wałesy mial przyjechac,to juz masakra,dziwnym trafem brakowało przescieradeł na zmiane i poszewek,misiek spał w brudnych nie do pomyslenia ja oceniam ten oddział na minus 1 okropienstwo,ale zdania sa podzielone ja nie polecam frown
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      Gość 2012-01-27 09:04:57 Witam wszystkich.Mam pytanie do Ady, ponieważ jestem w podobnej sytuacji (brat mojego męża miał wypadek 3 m-ce temu ).W tej chwili przebywa na rehabilitacji, ma paraliż prawej strony.Na razie rusza jedynie ręką i trochę siedzi.Jest pionizowany i uczy się chodzić, ale nie to mnie bardzo martwi.Najbardziej martwię się o jego stan psychiczny.Bywają tylko krótkie momenty kiedy mówi z sensem i jest sobą.Poza tym jest często wulgarny w stosunku do obcych mu ludzi .ADA czy ty widzisz poprawę od momentu kiedy Twój brat się wybudził? Czy jest coś co możemy robić żeby szybciej wracała mu świadomość? Pozdrawiam serdecznie - KAMILA

Witam, tak jakieś pół roku po wypadku strasznie wyzywał, ale było to wyraznie i z sensem, teraz to już tego nie ma, ćwiczenia pomagają bardzo, ale stan psychiczny fatalny, i jego i nasz. płacze bez powodu, a może z bezsilności, wszystkiego od początku się uczy, je normalnie, pisje sam, fakt lewą ręką, prawa jeszcze słaba, ale powoli dochodzi. Wiedzę poprawę wielka, ale idzie to naprawdę bardzo powoli, malutkimi kroczkami, no i kosztuje multum, ale zawsze trzeba wierzyć,ze jakoś to będzie, i.e ma lat brat twojego męża? pozdrawiam

ADA
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 29-01-2012, 09:57
      •  
      •  
      •  
      •  
      Gość 2012-01-28 18:46:03 Witaj Isiu dziękuję z odpowiedz na temat płyty, już zamówiłam płytę dla cioci. U nas bez zmian ciocia jest po wymianie rurki na normalną plastikową, taką z 3 części. kazali mi kupić szczoteczkę do mycia tek rurki w w aptece. Ciocia na razie nie umie połykać, tylko ssie. Od wtorku jestem opiekunem tymczasowym dla cioci. Teraz to powinnam złożyć o ubezwłasnowolnienie, umie mi ktoś na to odpowiedzieć??? bo to dostałam na 6 miesięcy?! confused
      U mojej mamy niestety od środy pogorszenie stanu zdrowia, fakt jestem do tego przygotowana ale nie do końca cry chyba.
      Ja skierowanie do Zola mam z OJOMu, złożyliśmy dokumenty i czekam na miejsce w kolejce. Ciocia jest na neurologi czy z neurologi ciocia może być przeniesiona na oddział rehabilitacji?? czy po prostu przenoszą czy jak to jest???
      Pytam dlatego gdyż ciocia ma być jeszcze ok 3 tygodni na neurologi, a potem lekarz wspomniał o takiej możliwości, tylko czy oni to załatwią czy ja muszę biegać w tej sprawie??
      Moja ciocia ma dwie niegroźne odleżyny na pośladkach, ja kupuję na to Bactigrast i Atrauman Ag octanisept i resztę opatrunków dają na oddziale. Te odleżyny to z III na II stopień się zagoiły i są płytkie, ale ten Atrauman to zmienia się co 4 do 6 dni tylko płucze się go i ranę i zmienia gaziki i plaster.
      Czy może mi ktoś z Państwa napisać jak nauczyć osobę w śpiączce połykać??
      Pozdrawiam Ewa

ja brałem drewnianą szpatułkę i dawałem po kilka kropel wody i mówiłem aby przełykała i to pomagało przełykała i tak jest do dzisiaj

marand

• Dodano: 29-01-2012, 10:00
      •  
      •  
      •  
      •  
      kowalowa 2012-01-28 23:25:22
      morticja 2012-01-28 15:29:17
      morticja 2012-01-28 15:21:41 Czy ktoś załatwiał dla swojego śpiocha Bydgoszcz w ostatnim czasie i jak to wygląda?Czy ciężko się dostać?A może trzeba przez prywatną wizytę?Proszę o jakieś info jak to jest z Bydgoszczą smile

Aha chodzi mi o tą kierowana dawniej przez prof.Talara

Co do Bydgoszczy to juz Talar nie prowadzi tylko Hagner,gbur nad gburami frown

Ja osobiscie nie polecam tego oddziału,poniewaz mam traumatyczne wydarzenia z pobytu mojego meza tam,po pierwsze opieka pielegniarska jest wporzadku nie moge powiedziec ale sama fizykoterapia zasługuje na pomste do nieba,pierwszy tydzien był na pokaz super misiek pionizowany,cwiczony super a pozniej szok reka i noga sama mu pomacham w domu porazka frown
      Z 6 tygodni zjechali miskowi rehabilitacje na 3 tyg bo syn wałesy mial przyjechac,to juz masakra,dziwnym trafem brakowało przescieradeł na zmiane i poszewek,misiek spał w brudnych nie do pomyslenia ja oceniam ten oddział na minus 1 okropienstwo,ale zdania sa podzielone ja nie polecam frown

No właśnie człowiek chce oddać swojego bliskiego w dobre ręce tym bardziej że nie ma 10 km tylko 300 więc jak już jedna osoba ma taką opinię to daje do myślenia.
      • Dodano: 29-01-2012, 10:19
      •  
      •  
      •  
      •  
      morticja

Ja naprawde nie polecam Jurasza,pojechalismy tam po to aby misiek stanoł na nogi,a to co tam zobaczyłam i jak cwicza to jest koszmar,wysługuja sie studentami,tesciowa podgladała to wygladało tak wykwalifikowany fizjoterapeuta siedział i gadał sobie z kumplmi a studentki machały a to raczka i nozka na przemian co to za cwiczenia,ja tak w domu moge zrobic frown
      Byłysmy załamane bo za te pieniadze co tam pojechalismy to misiek by miął w domu super cwiczenia i naprawde cwiczenia poniewaz mamy wspaniała fizjoterapeutke domowa,i nie droga ale to po znajomosci i naprawde wczuła sie w role miska i pomaga mu i zreszta misiek z nia wspolpracuje smile
      Morticjo zrobisz jak uwazasz moja opinia wyrazona sa luzie ktorzy chwala ale chyba za czasow Talara to owszem wspaniały osrodk bo teraz nieee bzdura frown
      Image

Image
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy

czym cechuje się padaczka u kobiety ciężarnej? znalazłam na portalu treść na ten temat

oto link:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,291,padaczka-u-kobiety-ciezarnej,from-user

• Dodano: 29-01-2012, 11:14
      •  
      •  
      •  
      •  
      kowalowa 2012-01-29 10:19:07 morticja

Ja naprawde nie polecam Jurasza,pojechalismy tam po to aby misiek stanoł na nogi,a to co tam zobaczyłam i jak cwicza to jest koszmar,wysługuja sie studentami,tesciowa podgladała to wygladało tak wykwalifikowany fizjoterapeuta siedział i gadał sobie z kumplmi a studentki machały a to raczka i nozka na przemian co to za cwiczenia,ja tak w domu moge zrobic frown
      Byłysmy załamane bo za te pieniadze co tam pojechalismy to misiek by miął w domu super cwiczenia i naprawde cwiczenia poniewaz mamy wspaniała fizjoterapeutke domowa,i nie droga ale to po znajomosci i naprawde wczuła sie w role miska i pomaga mu i zreszta misiek z nia wspolpracuje smile
      Morticjo zrobisz jak uwazasz moja opinia wyrazona sa luzie ktorzy chwala ale chyba za czasow Talara to owszem wspaniały osrodk bo teraz nieee bzdura frown

kochana też słyszałam,ze od czasów zmian to nie to samo miejsce.wolę dac tatę do dobrego zolu wzgldęnie blisko jutro mamy tam jechac i porozmawiać o wszystkim chcemy oczywiście reahabilitacje dodatkową i tak jak teraz tata ma praktycznie 5h rehabilitacji dziennie.zobaczymy jak to nam wyjdzie.
      • Dodano: 29-01-2012, 11:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Karolina
      a czy masz numer do tego hotelu przy tym szpitalu? jezeli mozesz to napisz smile jak to wyglada? jest blisko tego szpiatala?
      • Dodano: 29-01-2012, 18:25
      •  
      •  
      •  
      •  
      Nie mam numeru do tego hotelu poniewaz ten hotel załatwia sie na odziale rehabilitacyjnym,jest bardzo blisko na terenie spzitala,tak wiec na miejscy sie załatwia formalnosci ale zapytam o numer tesciowa moze ma i dam znac smile
      Image

Image
      • Dodano: 29-01-2012, 22:32
      •  
      •  
      •  
      •  
      Hotel Asystencki nr 1 Uniwersytetu Mikołaja Kopernika
      85-090
      Bydgoszcz,
      al. Powstańców Wielkopolskich 44