użytkowników online: 4336

Niepełnosprawni.

Najnowsze na forum
Oceń forum: 
 (4.0)
      Forum PRAWDZIWEJ, PEŁNEJ INTEGRACJI.
       O grupie Forum  Wiadomości (134) Artykuły (6) Porady (3) Społeczność (24) Szukaj  

Forum - Niepełnosprawni.

Problemy ?! [12]

• Najnowszy komentarz w tym wątku
      •  
      • Dodano: 28-12-2011, 13:35
      •  
      •  
      •  
      •  
      Jak znam życie, to będą ten problem odkładać i ciągle się tłumaczyć z powodów, które nie wiele pomogą. Ja jednak bym nie zwlekała i ten problem w mediach nagłośniła.

Beata

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 05-05-2010, 15:17
      •  
      •  
      •  
      •  
      jakie są najczęstsze problemy osób niepełnosprawnych i jak sobie z nimi radzić
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 3 głosy
      Oddano 3 głosy
      Witam.
      Kirz, twoje pytanie od roku jest bez odpowiedzi. Czyli można się domyślac, że problemy są duże lub wcale ich nie ma. Osobiście twierdzę, ze są bardzo duże.
      Poczytaj:

http://www.niepelnosprawni.pl/?gclid=CPXlsfDxjKoCFVAv3wodQR6mzw

pozdrawiam
      Irek

krak62

Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 7 głosów
      Oddano 7 głosów
      Po części zgodzę się z Irkiem w odpowiedzi na to pytanie. Wiadomo,że są problemy w zależności od stopnia niepełnosprawności. Radzić sobie to po między innymi:

1. Nie bać rozwiązać problemów osób niepełnosprawnych
      2. Towarzyszyć im
      3. Nie odtrącać ich
      4. Załatwiać z nimi sprawy urzędowe i nie tylko
      5. Pomagać im wytrwale
      6. Być wytrwałym

Reszta już będzie lepsza w dążeniu do celu smile
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 1 głos
      Oddano 1 głos
      a jeszcze dochodzą do tego bariery architektoniczne. mojej koleżanki córka chodzi do szkoły integracyjnej do drugiej kl. szkoły podstawowej, jeżdzi na wózku. szkoła owszem, ładna , nowa, i cóż z tego. dostosowana tylko nazwą, jest podjazd z dworu do wejścia głównego, a dalej eek szkoła trzy kondygnacyjna i bez windy.i rozmieszczenie na dole klasa , na półpiętrze stołówka, na piętrze sala informatyczna i pielęgniarka na drugim biblioteka, jeszcze teraz jak cię mogę ale co będzie za rok za dwa, dzieci bez ruchu szybko przybierają na wadze. w tej chwili noszą ją sprzątaczki szkolne a ona no cóż boi się że ją upuszczą one też się boją,że im wypadnie z rąk. w zakresie obowiązków tego nie mają i jak by co to dyrekcja odmyje ręce. próbuje pomóc tym kobietom . i matce i dziecku i paniom z obsługi też. dlatego proszę jeśli ktoś ma jakiś pomysł gdzie iść w tej sprawie aby znależć środki na założenie windy cry
      Oddano 1 głos
      Proponuję nagłośnienie tego problemu w mediach. Tego typu sytuacje trzeba szybko rozwiązywać. Nie wiem komu szkoła podlega? Możliwe, że trzeba się udać do Ministerstwa Oświaty, bądź podpytać się w Urzędach miasta, gminy powiatu tam są odpowiednie działy, które się tym zajmują. Pozdrawiam

Beata

Oddano 1 głos
      Moim zdaniem nagłośnienie sprawy ujrzy światło dzienne w radiu, telewizji. Proponuje program Elżbiety Jaworowicz. Pani Jaworowicz przyjedzie z kamerą
      i dokładnie omówi problem. Problem wymaga prawnego omówienia sprawy, bo chcemy dla dziecka aby było bezpiecznie i wygodnie rozmieszczać się po szkole.Pewnych spraw nie można zostawiać bez rozwiązania. Proponuję już pisać do Pani Jaworowicz
      i omówić sprawę.Życzę powodzenia smile
      Oddano 1 głos
      Ja polecam Interwencje na Polsacie smile do programu Pani Elżbiety Jaworowicz nie mam przekonania. smile

Beata

Oddano 1 głos
      Beata40 2011-12-27 18:34:18 Ja polecam Interwencje na Polsacie smile do programu Pani Elżbiety Jaworowicz nie mam przekonania. smile

Spokojnie Pani Jaworowicz ma gadane i poradzi sobie.To dobra dziennikarka smile
      • Dodano: 27-12-2011, 19:44
      •  
      •  
      •  
      •  
      Masz racje dobre gadanie w takiej sprawie jest bardzo skuteczne smile to Pani Elżbieta sobie poradzi. smile

Beata

• Dodano: 27-12-2011, 19:53
      •  
      •  
      •  
      •  
      To kobieta z charakterem, a faceci tylko przekażą informację powierzchowną. Tu można przyjechać do studia i omówić problem smile
      Oddano 1 głos

Podobne dyskusje

Ankieta

Która z chorób występuje po ukąszeniu przez kleszcza?