użytkowników online: 183
Oceń forum: 
 (3.8)
      Stany napadowe padaczkowe i niepadaczkowe, epilepsja.
       O grupie Forum  Wiadomości (156) Artykuły (7) Porady (8) Społeczność (217) Szukaj  

Forum - Padaczka

Wynik eeg [4]

• Dodano: 02-02-2012, 17:16
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam prosiłabym o interpretacje wynków

Zapis z czynnością dominującą alfa 8-9 Hz o napięciu do 70uV dezrganrizowany przez wstawki fal theta oraz pojedyńcze fale ostre w okolicy czołow - skroniowej lewej

Rz- obecne
      Hv bez wpływu na zapis
      Fs reaktywny

zapis nieprawidłowy o charakterze napadowym mernego stopnia
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź, łącznie oddano 2 głosy
      Oddano 2 głosy
      • Dodano: 04-02-2012, 12:48
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam czy ktoś by mógł mi odpowiedzieć ?? opisać wyniki prosze
      Głosowałaś/eś już na tę wypowiedź
      • Dodano: 11-02-2012, 03:50
      •  
      •  
      •  

czym cechuje się padaczka u kobiety ciężarnej? znalazłam na portalu treść na ten temat

oto link:

http://www.forumneurologiczne.pl/specjalista/ep,291,padaczka-u-kobiety-ciezarnej,from-user

• Dodano: 17-02-2012, 18:52
      •  
      •  
      •  
      •  
      Cześć Ilonko. spróbuję je zinterpretować, tylko paqmiętaj, że nie jestem lekarzem i najważniejsze jest zawsze, co on powie. Czynność napadowa to są takie wyładowania podobne do padaczki, ale nie zawsze ją oznaczają. Przy czyynności nisknapięciowej mogą skutkować po prostu zaburzeniami emocjonalnymi.
      Lewa pólkula oznacza raczej słonności do zaburzeń intelektualnych, choć nie tylko. Czy nie masz jakichś klłopotow z pamięcią, koncentracją uwagi?
      Troszzkę też niepokojące są te fale theta, alfa jak najbardziej normalne, ma je co dzień każdy zdrowy Człowiek. Pozdrawia serdecznie. wink

Iza
      kierownik Programu ProPsychiatria

• Dodano: 18-02-2012, 09:39
      •  
      •  
      •  
      •  
      Witam. Ilona na samym dole opisu masz napisane "zapis nieprawidłowy o charakterze napadowym miernego stopnia". O tym sobie poszukaj w internecie. Pozdrawiam Alicja

Podobne dyskusje

Ankieta

NFZ to: